Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν ήταν απλά επιθυμητή από τον Πρωθυπουργό, αλλά την είχε ανάγκη η χώρα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης σε..
τηλεφωνική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Κανάλι 6 της Ξάνθης. Χρειάζεται πρωτοβουλία για την αλλαγή του παραγωγικού και διοικητικού μοντέλου αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης. Αναφορικά με τις ενστάσεις που διατυπώνονται ως προς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως είναι επικίνδυνο να βλέπουμε το δέντρο αντί για το δάσος, για να διαβεβαιώσει πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ενδίδουν στον πειρασμό να είναι αρεστοί στην εκλογική τους πελατεία αλλά όπως και η Κυβέρνηση έχουν αίσθηση της ευθύνης πως η χώρα πρέπει να ξεπεράσει την κρίση και να δώσουμε λύση.
Σχολάζοντας την κριτική που ασκείται από αντιπολίτευση και διαμαρτυρόμενους στις πλατείες ο κ. Μπόλαρης παρατήρησε πως αυτή εντάσσεται στη λογική της διατήρησης ενός στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου που έφερε τη χώρα στην κρίση. Για να θέσει το ερώτημα αν μπορούν να διατηρηθούν τα κεκτημένα με βάση τα δανεικά. Καταλήγοντας ο κ. Μπόλαρης δήλωσε αισιόδοξος πως η χώρα θα τα καταφέρει γιατί η Κυβέρνηση έχει σχέδιο και υπάρχουν οι αντικειμενικά παραγωγικές δυνατότητες.
Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στην ΕΤ3 στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ντόζη
Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα παρουσιασθεί στο διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και μετά τη συζήτηση που θα γίνει θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΤ3, στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ντόζη. Η διαδικασία αυτή, συνέχισε ο κ. Μπόλαρης είναι ενδεικτική του σεβασμού προς την Κοινοβουλευτική ομάδα και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
Αναφορικά με τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές που θα πρέπει να γίνουν ο κ . Μπόλαρης είπε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και σημαντικό τμήμα των πολιτών κατανοούν την κρισιμότητα των περιστάσεων. Οι βουλευτές δεν εκπροσωπούν, δήλωσε χαρακτηριστικά, στενά συντεχνιακά αιτήματα και αντιλαμβάνονται πως θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές και μέτρα που θα συμβάλλουν στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Στην κρίση απαντούμε με πολιτική ανάλυση, ο δανεισμός, τα ελλείμματα, το χρέος είναι συνέπειες, τα αποτελέσματα, τόνισε ο κ. Μπόλαρης, ενός στρεβλού, λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου που υπηρετήσαμε όλοι μας. Γι αυτό χρειάζεται τα μέτρα που θα πάρουμε και οι πολιτικές που θα εφαρμοσθούν να αλλάξουν το διοικητικό, αναπτυξιακό, παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
Παρατήρησε πως η κριτική που γίνεται από διάφορες πλευρές είναι ενταγμένη στη λογική της στρεβλότητας , ενώ αυτό που απαιτείται είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Το πακέτο μέτρων που προτείνεται, υπενθύμισε ο κ. Μπόλαρης, είναι κατά δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου εκείνο που θα εφαρμοσθεί μια με ορίζοντα αντιμετώπισης της κρίσης. Αυτό δεν σημαίνει κατέληξε ο κ. Μπόλαρης πως δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις, όπως στην εκπαίδευση, που θα προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.