25 Ιουν 2011

Μία -αληθινή- απάντηση προβοκατόρικο e-mail "Ήμουν και εγώ εκεί στην Πλατεία συντάγματος"

Δείτε την απάντηση γραμμή - γραμμή... (όσοι δεν ξέρετε γιατί μιλάμε κλικ εδώ>>)

.Ήμουν και εγώ εκεί στην Πλατεία συντάγματος......
μπλα-μπλα για να σε πείσει ότι όντως κατέβηκε...
Η πλατεία ήταν γεμάτη, με το νόημα που ''χει κάτι απ΄τις φωτιές ..........
πάμε άλλη μια για να νιώσεις ότι κατέβηκε όντως..
Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
άλλη μια, έτσι για να το κλείσουμε το θέμα λέμε.. όντως κατέβηκε αυτός που γράφει το μαιλ!
Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.
οι συνδικαλιστές δε κατεβαίνουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις χωρίς πανό και συνθήματα που να δηλώνουν άμεσα τα αιτήματά τους. γι'αυτό και όσες συνδικαλιστικές πορείες πήγαν προς το σύνταγμα, πλακώθηκαν με τους αγανκτισμένους και κατέβασαν πανό και φύγαν από τα τριγύρω στενά.
άλλωστε είναι τόσο βολεμένοι που θα είναι οι τελευταίοι που θ'αφήσουν το καναπέ τους, αν τον αφήσουν ποτέ και δε πεθάνουν πάνω του...


Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος ! γιατί είχε κλείσει 15 ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.
άλλη μια βολεμένη... που τις ξέρει αυτές τις λεπτομέρειες για τις λιγοστές αλλά προκλητικότατες αυτές περιπτώσεις βολεμένων? ήταν στον ευαγγελισμό?
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα.
βρε κοίτα που κι αυτή τη περίπτωση τη ξέρει, δε μας λέει κι από που την έπαιρνε τη σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα???
Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρω !!και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.
ρε τι μοιροχτυπημένος είναι αυτός που στέλνει αυτό το εμαιλ!.... κι αυτή την άδικη περίπτωση τη ξέρει!....
Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ.
απίστευτο! κι αυτο το παραθυράκι του νόμου το ξέρει!
Δίπλα τους ο θειος μου, δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.
εδώ σα να μου φαίνεται πως κάτι του "ξεφεύγει".... ή απλά θέλει να δώσει κομματική χροιά σε κάτι κάτι άχρωμο..
Και από κοντά τα δυο αδέρφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών.
εντάξει, αυτό είναι κλασσική περίπτωση μίζας, οπότε σίγουρα ξέρει τι λέει ο μοιροχτυπημένος που έστειλε το εμαιλ... είναι σα κι εμένα! αδικημένος και πραγματικά αγανακτισμένος!
Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.
ρε κοίτα πόσα ξέρει αυτός ο τύπος! και με τι ακρίβεια! μέχρι και πόση άδεια παίρνουν οι έγγυες ξέρει! αλήθεια εσύ το ξερες?!
Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς πακιστανούς και.. -3 - έλληνες.
εμ ξέρει και από εργολαβικά συνεργεία... ναι, είχε φωνάξει να του φτιάξουνε κάτι στο σπίτι κι έτυχε και το 'μαθε! η μήπως ο μοιροχτυπημένος ήθελε να χτίσει καμιά πολυκατοικία και το ΄μαθε?
Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32 !! παρέα με τον Γιώργο, γιατρό , τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.
θυσαυρορυχείο η ζωή αυτού του μοιροχτυπημένου... πως να μη νοιωθει αδικιμένος όταν τα έχει βιώσει ακόμα και τις άμεσες δοσοληψείες με τα γνωστά φακελάκια!
Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο της Εφορίας, που δεν είχε δει ποτέ του παράβαση τα τελευταία 6 χρόνια...
χμ.. ο γιατρός κατέβηκε στο σύνταγμα για να διαδηλώσει... κι άντε και κατέβηκε ένας γιατρός... έτυχε να είναι αυτός που ήξερε ο μοιροχτυπημένος!... και έτυχε να ξέρει και τις παραβάσεις του στην εφορία!
Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.
απ'ό,τι φαίνεται είχε περάσει και μια βόλτα από τελωνεία ο μοιροχτυπημένος... ίσως ήταν έμπορος ή εισαγωγέας.. αλλιώς πως θα ήξερε τι έκανε ένας λιμενικός στο τελωνείο?
Να και ο Μηνάς, που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα χτήματα του.
π θυμήθηκε και τη παρέα του στο χωριό.... που ενώ ήταν αθήνα και ήξερε τι γινόταν στον ευαγγελισμό, στο τελωνείο, στα εργολαβικά, στα φακελάκια, στους φοιτητές, στο ίκα, ξέρει και πότε είχε κόψει το τελευταίο τιμολόγιο ο Μηνάς (όχι ένας υποτιθέμενος... ο Μηνάς! γιατί αν ήταν λέμε θεωρίες, ξέρω κι εγώ να πω άλλες τόσες! εδώ μιλάμε με στοιχεία!)

Ρε σεις, με τόσα που ξέρει ο μοιροχτυπημένος, θα είχε σίγουρη δουλειά στην ΕΥΠ!!
Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν,"Κάτω τα χέρια απ'' τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"
κι εδώ πάλι κάτι του ξέφυγε.... αυτό το σύνθημα δεν έχει ακουστεί ποτέ στο σύνταγμα... και πως το ξέρω? γιατί εγώ είμαι όντως εκεί. και όσα πρωτότυπα συνθήματα κι αν έχουν ακουστεί, τελικά 3-4 επαναλμβάνονται γιατί 3-4 βγαίνουν με σωστό ρυθμό από το πλήθος... μικροί και πρακτικοί λόγοι που ξέρεις μόνο αν έχεις κατέβει κι έχεις μπει ΜΕΣΑ στο πλήθος κι όχι από τη γωνία της τράπεζας...
αλλά και πάλι θα πω, άντε και

Ο Στέφανος, αδερφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια:
"-Ρε, Σπύρο , εμείς εδώ τι κάνουμε ?"
"-Έλα, ντε! Βρε, μήπως τελικά "μαζί τα φάγαμε ?" !!!!!

τι τον ενοχλεί το μοιροχτυπημένο Σπύρο που έγραψε το εμαιλ και τον Στέφανο τον αδερφικό του φίλο, που μαζεύονται στο σύνταγμα? αν δε τους εκφράζει ο σκοπός του κινήματος, καλώς πράτουν και δε κατεβαίνουν. Υπάρχει ένα μικρό χάσμα απ'αυτό το σημείο και μέχρι στο να αφιερώσουν χρόνο για να γράψουν ένα τέτοιο εμαιλ και να το στείλουν δημόσια.

Δε γράφουν ας πούμε, τι θα ήθελαν. Τι θα πρότειναν. Αν ήταν όντως αγανακτισμένοι, δε γράφουν κάτι να εκφράσουν την αγανάκτισή τους... Γράφουν απλά τι δε τους άρεσε το σκηνικό που υποτιθέμενα αντίκρυσαν στη πλατεία... Είναι σα να είχα πρόβλημα με το αφεντικό μου και να πήγαινα στη καθαρίστρια να της πω "κοίτα, σα δε ντρέπεται ο υποδιευθυντής, έχει πρόβλημα με τ'αφεντικό μου..".
Θα το κάνατε ποτέ αυτό? Θα είχε νόημα να κάνατε ποτέ κάτι τέτοιο? Δε θα πηγαίνατε έστω μαζί με τον υποδιευθυντή που θα δήλωνε ευθέως το πρόβλημά του και ίσως μαζί να λυνόταν και το δικό σας πρόβλημα? Θα επιλέγατε να κουτσομπολέψετε με τη καθαρίστρια, λογίστρια ή όποια άλλη θέση εργασίας βρίσκατε μπροστά σας, αντί να αδράξετε την ευκαιρία να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας?



δε μας λέει και πόσα παίρνει ο μαρκετινίστας "μοιροχτυπημένος Σπύρος", από τον αγαπημένο του εργοδότη που που εν μέσω τέτοιας κοινωνικής κρίσης βγάζει λεφτά από τέτοιου είδους δουλειά?

είναι πλέον γνωστό ότι υπάρχουν αρκετές εταιρίες εδώ και 2 χρόνια (μετα τα ανεπιτυχή δικαστήρια προς κάποια blog) που αναλαμβάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά! να μπαίνουν στα μπλογκς και να δημιουργούν αντίλογο που να δείχνει υγιής. τα παρακλάδια αυτής της μπίσνας είναι αρκετά..

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο πάνω σ'αυτό...


Το θέμα είναι ότι όσοι κατεβαίνουν εκεί ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ από τη στιγμή που δε κρατάνε σημαίες και δε λένε κομματικά συνθήματα ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ. και αν καθόσασταν κι εσείς τόση ώρα εκεί, θα βαριόσασταν κάποια στιγμή τη σοβαρότητα και θα καλαμπουρίζατε (πανηγυράκι...) για να περάσει η ώρα σας. φυσικά θα μπορούσαν να είχαν διαλέξει άλλο μέρος για να καλαμπουρίσουν, όπως πχ ένα ποτό ή ένα καφέ στη παραλία, αλλά τότε δε θα ήταν στο σύνταγμα να διαδηλώνουν ταυτόχρονα για τα ότι τους αγανακτεί. Έτσι ένοιωσαν, έτσι επέλεξαν. Το θέμα είναι, ότι ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.

τα αποτελέσματα της πλατείας ήδη φάνηκαν τη προηγούμενη βδομάδα... απ'αυτά τα πανυγηράκια-χαβαλέδες, απ'αυτούς που "δεν έχουν αντιληφθεί τη κατάσταση και το έχουν "μετατέψει" σε χαβαλέ", απ'αυτούς και μαζί κι από όσους πάνε μετά τις δουλειές τους και φεύγουν το βράδυ για να ξεκουραστούν για την επόμενη μέρα δουλειάς και μετά το σχόλασμα πάλι εκεί είναι και ξανα-μανά το ίδιο 25μέρες τώρα, ΉΔΗ ΚΑΤΙ ΒΓΗΚΕ! όχι ακόμη κάτι το ανατρεπτικό, αλλά ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ! ΚΑΤΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ! Από το "μοιροχτυπημένο Σπύρο" που έγραψε κι έστειλε το εμαιλ, ΤΙ ΒΓΗΚΕ?????
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη