2 Ιουν 2011

Απολογήθηκε ο Θ.Αθανάσαρος για το SAXONGATE

Απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή, για το "saxongate", το σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Αθανάσαρος, πιό γνωστός ως "στρατηγός".
Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή καθώς δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό εναντίον του.
Οι απολογίες των εμπλεκομένων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Tι λέει ο ίδιος:

Ο πρώην αντιδήμαρχος υπέβαλε υπόμνημα και στη συνέχεια απαντούσε, επί περίπου 90 λεπτά, στις ερωτήσεις του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι σε κανένα σημείο της δικογραφίας δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να φανερώνει την παραμικρή εμπλοκή του στην υπόθεση της υπεξαίρεσης, ενώ μίλησε για τεράστια κενά και λάθη που εντοπίζονται στη διερεύνηση της υπόθεσης, κυρίως στο πόρισμα Τσεμπερά, το οποίο έχει πολλά χοντρά λάθη.

"Οι αντιδήμαρχοι δεν έχουν αρμοδιότητα αλλά ούτε και μηχανισμούς για να εντόπιζαν την υπεξαίρεση, την οποία δεν αντιλήφθηκαν αλλά ούτε και γνωστοποίησαν ποτέ στη Διοίκηση τα κατά το νόμο αρμόδια ελεγκτικά και κατασταλτικά όργανα" φέρεται να είπε ο πρώην στρατηγός της ελληνικής αστυνομίας.

Ο ίδιος δε, εξέφρασε την πικρία του γιατί εδώ και χρόνια το όνομά του διασύρεται εντελώς άδικα ως εμπλεκόμενο σε ένα κακούργημα, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ένα εσφαλμένο πόρισμα αλλά και οι κακοήθειες ενός εγκληματία και αποδεδειγμένου αρχικαταχραστή.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη