4 Ιουν 2011

Έρχονται απολύσεις στην TV100 -FM100 κλπ

Συζητήθηκε χθες, Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, στο Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης και Θεάματος - ΔΕΠΘΕ η μελέτη αναδιάρθρωσης της εταιρείας που ελέγχει και λειτουργεί τη δημοτική τηλεόραση (TV100) και τα δημοτικά ραδιόφωνα (FM100, FM101, FM 100,6). Μολονότι η ίδια η μελέτη κρατείται ακόμη μη..
 δημοσιεύσιμη, από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά δικαιολογούνται κάποιες πρώτες επισημάνσεις:


1) Είναι ιδιαίτερα αξιοπερίεργο ότι τα κρίσιμα στοιχεία της μελέτης συμπίπτουν με παλαιότερες ανακοινώσεις του κ. Μπουτάρη και συνεργατών του. Δηλαδή προτείνεται η ίδια ετήσια επιχορήγηση του Δήμου προς τη ΔΕΠΘΕ, και ακόμη αναφέρεται ότι ο αριθμός των εργαζόμενων θα συρρικνωθεί στους 110 περίπου. Περίεργη σύμπτωση!

2) Μολονότι η μελέτη θα τεθεί σε διαβούλευση στα όργανα του Δήμου και με τους εργαζόμενους, είναι ορατός και άμεσος ο κίνδυνος νέων απολύσεων προσωπικού, καθώς ο σημερινός αριθμός εργαζομένων υπερβαίνει κατά 40-50 τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό που προτείνεται στη μελέτη. Αυτό μάλιστα ισχύει πιθανώς για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού (π.χ. δημοσιογράφοι).

3) Καθώς το νομικό καθεστώς για τις μετατάξεις προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου ή αλλού είναι ακόμη αμφίβολο και τελεί υπό αναθεώρηση είναι εύλογο ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΘΕ βρίσκονται σε εξαιρετική αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον τους.

4) Τέλος, οι προτάσεις για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας ανοίγουν τη πόρτα για την απώλεια ενός σοβαρού περιουσιακού στοιχείου και ενημερωτικού μέσου του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην μετατροπή του σε διαδημοτικό.

Σ’ όλα αυτά η Δημοτική Παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» θα αντιδράσει διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και των εργαζομένων.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη