9 Ιουλ 2011

2008. Τότε που η ΓΣΕΕ λειτουργούσε ακόμη...


Επιστολή ΓΣΕΕ στον Καραμανλή για την ενίσχυση των 500 ευρώ

Πρωθυπουργική παρέμβαση στήριξης των χαμηλόμισθων και αναστολής των αυξήσεων στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ζητεί η ΓΣΕΕ, με επιστολή που αναμένεται να αποστείλει σήμερα στο Μαξίμου.

Η Γενική Συνομοσπονδία, μεταξύ άλλων, καλεί τον Κ. Καραμανλή.... να λάβει άμεσα μέτρα για την ακρίβεια και να μεριμνήσει για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ θα επισημανθεί και η ανάγκη χορήγησης κονδυλίων στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

«Η ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων πρέπει να προέλθει και από γενναία συνεισφορά του κράτους, το οποίο επωφελείται εισπρακτικά χωρίς να επιστρέφει το ελάχιστο προς τα πλέον ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού», τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων, και συγκεκριμένα όσων αμείβονται με κατώτερους μισθούς και ημερομίσθια, άνεργους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Η ΓΣΕΕ θα ζητήσει μέτρα για την ακρίβεια και από τους εργοδότες, στοχεύοντας στην οικονομική ενίσχυση των χαμηλόμισθων, πέραν των αυξήσεων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, με εφάπαξ καταβολή 500 ευρώ σε όσους έχουν τα κατώτερα εισοδήματα. Επίσης, για τις 19 του μήνα, έχει προγραμματιστεί και το συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη