12 Ιουλ 2011

Η κοινή συνέντευξη τύπου των βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Με τη συμμετοχή των βουλευτών της Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, δόθηκε σήμερα η τελευταία, πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
«Αυτή τη στιγμή απαξιώνεται σε όλη τη χώρα η πολιτική. Αυτό είναι λάθος, διότι από την πολιτική περιμένουμε τη λύση των προβλημάτων μας. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές θα εξηγήσουν -ο καθένας στον τομέα της δικής του δραστηριότητας- τις σκέψεις αλλά και τις ενέργειές τους για τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα για τα προβλήματα της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που ξεκαθάρισε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι για εκλογές».
Ο ίδιος επισήμανε ότι η
Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης απαντά στην απαξίωση της πολιτικής με συγκεκριμένες ενέργειες. «Οι βουλευτές της αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει, στη Βουλή. Χαρακτηριστικά, αναφέρω την επίκαιρη ερώτηση που έχουν καταθέσει και θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή για το τεράστιο θέμα που προέκυψε με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Η τακτική του ΠΑΣΟΚ έτσι όπως την εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, ο κ. Καρχιμάκης, δείχνει ότι πραγματικώς δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτε, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει σημαντική δράση από τους βουλευτές μας και θα αναδειχθεί το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, έκανε αναφορά και σε ορισμένα –δυστυχέστατα τα χαρακτήρισε- νούμερα. «Το πρώτο εξάμηνο του έτους έκλεισε και όλοι γνωρίζουμε ότι και πάλι το ΠΑΣΟΚ έπεσε έξω στις προβλέψεις του. Οι δαπάνες ξεπέρασαν κατά 1 δισ. ευρώ τα προβλεπόμενα, τα έσοδα υστέρησαν κατά 3 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα είναι 30% παραπάνω από ότι ήταν πέρσι τέτοια εποχή (από 9 δισ. ευρώ 12 δισ. ευρώ). Δυστυχέστατα το ΠΑΣΟΚ αποτυγχάνει και πάλι. Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Άνθρωποι οι οποίοι πριν από μερικούς μήνες κατακεραύνωναν το Μεσοπρόθεσμο, πήγαν και το ψήφισαν μόλις έγιναν υπουργοί, όπως ο κ. Οικονόμου. Και λίγες μέρες μετά από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, εξαγγέλλουν φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ανατρέψει τις προβλέψεις του προγράμματος. Αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα και ευτελίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και αξιοπιστία», κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Ενέργεια
Ο Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στις παλινωδίες, τη σύγχυση και την αβελτηρία στο χώρο της ενέργειας. «Τα πισωγυρίσματα και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, αποδεικνύουν ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για τα ενεργειακά ζητήματα της χώρας. Για να καλύψει την ατολμία και την ένδεια στρατηγικού σχεδιασμού, το ΠΑΣΟΚ επένδυσε επικοινωνιακά στην έννοια της «πράσινης ανάπτυξης», περιοριζόμενο όμως μόνο στην συνθηματολογία και όχι στην πράξη. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς ενδεικτικά από τις καθυστερήσεις και τη σύγχυση που επικράτησαν τους τελευταίους 21 μήνες, στα θέματα πολιτικής, στρατηγικής και καθημερινότητας των πολιτών που αφορούν στην ενέργεια, μία καθυστέρηση που οφείλεται στην προσπάθειά τους να πείσουν τους συνδικαλιστές με τους οποίους διαβουλεύονται περισσότερο από ότι μέσα στη Βουλή», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Εξωτερική πολιτική – δήμος Θεσσαλονίκης
«Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει μοχλό πίεσης για να κλείσουν ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο Κώστας Γκιουλέκας. Ο ίδιος, αναφερόμενος στη διοίκηση Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη δεν παρουσίαζε ποτέ την άθλια εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. «Πρόκειται για την πιο βρώμικη πόλη, που ‘‘πνίγεται’’ από τα τραπεζοκαθίσματα, τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα. Και βέβαια τα σεντόνια του παραεμπορίου συμπληρώνουν την εικόνα. Την ίδια ώρα ο δήμος περικόπτει κονδύλια από το δημοτικό βρεφοκομείο και τα ΚΑΠΗ, αλλά ενέγραψε στον προϋπολογισμό 120.000 ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη για να συντάξει οργανόγραμμα!», ανέφερες ο κ. Γκιουλέκας.

Αθλητισμός
Η Νέα Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να αναλάβει μαζί με την κυβέρνηση το όποιο πολιτικό κόστος προκύψει από τη λήψη των ορθών μέτρων για την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. «Αν υπάρχει κόστος, να το πάρουμε όλοι μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ιωαννίδης, που κάλεσε τη δικαιοσύνη να είναι πολύ αυστηρή στη διαλεύκανση του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, κατεύθυνση για την οποία θα πρέπει να στηριχθεί απόλυτα από την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι για την αντιμετώπιση των τριών πληγών του αθλητισμού (βία, ντόπινγκ, στημένα) θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ποινολόγιο, ώστε να μη δίνεται σε κανέναν η ευχέρεια να επιβάλλει διαφορετικές ποινές για τα ίδια αδικήματα.

Δωρεά οργάνων
Η Νέα Δημοκρατία είναι αρνητική στην εικαζόμενη συναίνεση δότη μοσχευμάτων, που προβλέπεται στο νόμο για τη δωρεά οργάνων, τόνισε η Έλενα Ράπτη, που σημείωσε ότι στον ίδιο νόμο υπάρχουν και θετικές διατάξεις, τις οποίες άλλωστε η Νέα Δημοκρατία ψήφισε. «Προτείνουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε όλη τη χώρα, χωρίς το οποίο πολύ φοβούμαστε ότι οι στόχοι που επιχειρεί ο νόμος θα αποτύχουν», σημείωσε η κ. Ράπτη. Η Γραμματεία Εθελοντισμού, συνεχίζει τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, για την ενημέρωση των πολιτών, που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Οικονομία – ανάπτυξη
Τα νούμερα που ανακοινώθηκαν χθες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, αποδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε για τις εκτιμήσεις που είχε κάνει, σχετικά με την καταστροφική κυβερνητική πολιτική. «Παρά την απίστευτη φοροκαταιγίδα και την πρωτοφανή λιτότητα για τον ελληνικό λαό, τα έσοδα καταρρέουν, οι δημόσιες δαπάνες διογκώνονται, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δεν υλοποιείται και το έλλειμμα αυξάνεται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής για την οποία δεν επιχαίρουμε και πολύ φοβόμαστε ότι το Σεπτέμβριο, όταν θα έχουμε και τα στοιχεία του εννιαμήνου θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα», επισήμανε ο Θόδωρος Καράογλου. «Τέλος, αν κάτι έχει να περιμένει σήμερα ο ελληνικός λαός, είναι η εφαρμογή των μέτρων της ΝΔ όπως αυτά ανακοινώθηκαν στο Ζάππειο ΙΙ», κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Μεταφορές - έργα
«Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, μπούσουλα και στρατηγική. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η απελευθέρωση των ταξί. Άλλα έλεγε ο προκάτοχός του, πριν από τον ανασχηματισμό και άλλα ο νέος υπουργός», σημείωσε ο Σάββας Αναστασιάδης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης για τη μείωση της τιμής των διοδίων, τα οποία όμως δεν τους βγήκαν, αλλά και στο νόμο περί εξυγίανσης του ΟΣΕ, με τον οποίο μειώθηκαν σημαντικά τα δρομολόγια, ιδίως τα εμπορευματικά, προς τα Βαλκάνια, κάτι το οποίο αποτελεί πλήγμα για τη Βόρεια Ελλάδα. «Στο μετρό είναι πλέον γνωστό ότι τα έργα δεν εξελίσσονται παρά τις εξαγγελίες για επέκτασή του ανατολικά και δυτικά. Η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς, που δυστυχώς πληρώνουν την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, δεν αντέχουν άλλες ψεύτικες εξαγγελίες», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη