14 Ιουλ 2011

Σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης

Σε σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης με αρμόδιους φορείς γειτονικών Δήμων, συμμετείχε χθες ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, μετά την πρόσφατη εκλογή του ως Αντιπροέδρου του Οργανισμού.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΜΥΓΔΟΝΙΑ PALACE» στα Λουτρά Λαγκαδά, παρόντες ήταν...
 επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά κ. Τερζάκης Σταύρος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Μοσχίδης Αθανάσιος, από το Δήμο Βόλβης ο Δήμαρχος κ. Γαλαμάτης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Καρακίτσιος Απόστολος, από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ο κ. Παπαχρήστος Νικόλαος, Πρόεδρος ΔΕΥΑ με την συνεργάτη του Πολ.Μηχανικό κ. Αστεριάδου, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Κοντογιώργης Δημήτριος και ο πρώην Δήμαρχος Ζερβοχωρίων και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης ΤΕΔΚ Χαλκιδικής κ. Μπάτσιος Αστέριος.

Θέμα συζήτησης, η καταγραφή των υφισταμένων και ο προγραμματισμός των Διοικήσεων για εγκατάσταση και λειτουργία νέων Σταθμών Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή.

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι έπειτα από εντατικές εργασίες και συντονισμένες κινήσεις της Διοίκησης και του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ κ. Τερζάκη, ο Σταθμός Βιολογικού Καθαρισμού του Λαγκαδά θα είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του μηνός Αυγούστου, γεγονός που θα σημάνει αυτόματα την «ανακούφιση» της λίμνης Κορώνειας από τα συσσωρευμένα λύματα που δέχεται τα τελευταία χρόνια.

Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την υλοποίηση έξι προγραμμάτων δημιουργίας αποχετευτικών δικτύων και Σταθμών Βιολογικού Καθαρισμού στις Δημοτικές Κοινότητες Σοχού, Ζαγκλιβερίου, Λαγυνών και Ασκού, ενώ στο σχεδιασμό της Διοίκησης είναι η ένταξη των οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, σε προγράμματα ΕΣΠΑ για την διαχείριση αποβλήτων και λυμάτων

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη