22 Ιουλ 2011

Η κυβέρνηση "στράγγιξε" τους Δήμους...

Γράφει η Μαρία Αποστολίδου,
Οικονομολόγος, Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Εδώ και λίγα χρονιά τα πράγματα στη πραγματική οικονομία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Όλοι βιώνουμε ένα τεράστιο πρόβλημα στη καθημερινότητα μας. Η περιβόητη κρίση μας άγγιξε όλους. Η ψυχολογία του κόσμου στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων χρονών. Η καταστροφή πλησιάζει και ο μέσος Έλληνας νιώθει τρομερή ανασφάλεια. Η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της δίνει την δική της μάχη καθώς δεν ήταν δυνατόν να μείνει έξω από τη συνολική εικόνα της χώρας μας. Αν προσθέσετε σε όλα αυτά και τον πρόχειρο Καλλικράτη, το έγκλημα ολοκληρώνεται.

Καλλικράτης, ένας νόμος που έγινε στο πόδι,
χωρίς προβλέψεις , χαοτικός, με μόνο κίνητρο την αλλαγή για την αλλαγή, μήπως πάρει η κυβέρνηση κανένα δήμο παραπάνω. Τελικά ποιός την πληρώνει;.. Εύκολη απάντηση. Η καθημερινότητα του...
απλού Έλληνα πολίτη ο οποίος βλέπει κάθε μέρα η ζωή του να χειροτερεύει, να μη μπορεί να απαιτήσει μια καλύτερη μέρα. Βλέπει τους δημάρχους και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήμπορους να κάνουν το παραμικρό.. Κύριοι της κυβέρνησης, μας κάνατε ζητιάνους, μας κάνατε να μη μπορούμε να προσφέρουμε στους συνδημότες μας το πιο απλό, μια ευκολότερη καθημερινή ζωή.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να κάνει αεροδρόμια, δε μπορεί να κάνει μετρό, ούτε γέφυρες. Η τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει για μικρά, απλά πράγματα, πρόσωπο με πρόσωπο με τον πολίτη. Δυστυχώς όμως, μας στερήσατε ακόμη και αυτό το απλό, το ασήμαντο. Στέρεψαν τα ταμεία των δήμων. Νιώθουμε ανήμποροι, με τα ψέματα δεν μπορούμε να παράξουμε το παραμικρό έργο. Στο βωμό του κομματικού σας χρέους, διαλύσατε τους δήμους. Το μόνο που σας ένοιαζε ήταν να φέρετε ένα νόμο-τερατούργημα, μήπως και βάλετε καμιά πράσινη σημαία στο κομματικό χαρτί της Ελλάδος. Ξέρατε την καταστροφή που ερχόταν αλλά εκτελούσατε εντολές. Με λιγότερους αριθμητικά δήμους, το έργο σας ήταν πιο εύκολο. Για λογιστικούς λογούς και μόνο, φορτώσατε ένα σωρό υπηρεσίες στους δήμους και από την άλλη κόψατε όλες τις χρηματοδοτήσεις. Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει πως τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο. Η λογική σας, πολύ απλή. Ας πάρουν μέρος της γκρίνιας αυτοί που είναι καθημερινά με τον κόσμο και εμείς ας μείνουμε να σχεδιάζουμε από το μέγαρο Μαξίμου πως θα υλοποιήσουμε τα χατίρια των ευρωπαίων, μήπως και τελικά δεν χάσουν κανένα ευρώ από την τοκογλυφία τους.

Κύριοι της κυβέρνησης, οι δήμοι είναι σε αδιέξοδο. Καλή η αποκεντρωμένη πολιτική, καλό το συμμάζεμα αλλά για να βγάλουμε την διαδρομή μας χρειαζόμαστε και όπλα. Εσείς μας τα ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ. Μην αποδημείτε άλλο την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι το μόνο κομμάτι της πολίτικης εξουσίας που στέκεται διπλά στον απλό άνθρωπο αφού εσείς αποφασίσατε να είστε διπλά στην Μέρκελ και τους άλλους...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη