18 Ιουλ 2011

Παπαγεωργόπουλος: "..απλώς παραδίδονται στη δημόσια χλεύη"


Μετά την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οικονομικών Θεσσαλονίκης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι διαγράφηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 23-24 εκ. ευρώ, ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
Β.Παπαγεωργόπουλος: «Ήταν αυτονόητο ότι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ήταν επίσης αυτονόητη η υπαγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην «περαίωση» και στην αυτόματη διαγραφή των προστίμων.

Η υπόθεση όμως δεν ήταν καθόλου αυτονόητη και η «περαίωση» ήταν διέξοδος απαγορευτική για το Δήμο Θεσσαλονίκης όσο Δήμαρχος ήταν ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος.

Τώρα, με άλλη Διοίκηση το θέμα ρυθμίστηκε αμέσως, αλλά έχασαν την αξιοπιστία τους και η κυβέρνηση και αυτοί που στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν ψηφήσει μόλις πριν από οκτώ μήνες να μην υπαχθεί ο Δήμος μας στο καθεστώς της «περαίωσης»!…

Στο δυσθεώρητο όμως ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων είχε στηθεί μία ολόκληρη σκευωρία με την υπερβολική διόγκωση του ύψους της υπεξαίρεσης που η ίδια η διοίκηση μου αποκάλυψε πριν από 3 ½ χρόνια και των δήθεν χρεών του Δήμου.

Ο κ. Μπουτάρης μιλούσε μέχρι πρόσφατα για έναν Δήμο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τώρα που αποκαλύπτεται όλη αλήθεια και οι Θεσσαλονικείς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, οι εμπνευστές της σκευωρίας απλώς παραδίδονται στη δημόσια χλεύη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη