9 Ιουλ 2011

Τότε που ο αντιεξουσιαστής της εξουσίας, ήθελε την αριστερά!


(Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πάντα ΟΧΙ...)
{Απόσπασμα από άρθρο της Ελευθεροτυπίας του 06/2008}
Η συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει η κεντρική πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ που σήμερα συζητά το θέμα στο ανώτατο κομματικό όργανο, το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει για να συζητήσει τη σχετική εισήγηση του Κ. Σκανδαλίδη, που θα συνιστά εξειδίκευση των αποφάσεων του τελευταίου συνεδρίου.

Παρά τις κατηγορηματικές αρνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό του κόμματος (π.χ. η θέση του Β. Βενιζέλου), ο Γ. Παπανδρέου είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να υλοποιηθεί η συνεργασία (προεκλογική, αν υπάρξουν διάλογος και προγραμματική συμφωνία, ή μετεκλογική, στην περίπτωση που κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, με ή χωρίς αυτοδυναμία) και ότι σε κάθε περίπτωση η σχετική συζήτηση ευνοεί το ΠΑΣΟΚ και εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτοί που αποκλείουν, αυτοαποκλείονται», είπε το Σάββατο σε ομιλία του.

- Στον Θ. Πάγκαλο, που δήλωσε χθες στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ότι αν δεν συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσει τις εκλογές και πάλι ο Καραμανλής και θα κυβερνήσει για άλλα τέσσερα χρόνια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη