Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

2 Ιουλ 2011

Ο νέος νοσοκομειακός "χάρτης" της Β. Ελλάδας δια χειρός Λοβέρδου

Νοσοκομεία με κοινή διοίκηση, κατάργηση κλινών, κλείσιμο νοσοκομείων και αλλαγή χρήσης νοσηλευτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει η τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα. Κοινώς, στο όνομα της κρίσης, έρχονται τα πάνω κάτω και στο χώρο της υγείας. Πιο συγκεκριμένα...
όπως γράφει η Νικολέττα Μπούκα στην εφημερίδα "Μακεδονία", όσον αφορά τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κοινή διοίκηση θα έχουν ο “Άγιος Παύλος” με το Β’ ΙΚΑ “Παναγία” και το νοσοκομείο Κιλκίς με το νοσοκομείο Γουμένισσας, ενώ το γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής θα παραμείνει ως έχει, με τη διαφορά ότι θα συνεργάζεται με το νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” της Θεσσαλονίκης.
Συνδιοίκηση και διασύνδεση θα έχει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με το γενικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Για τα νοσοκομεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας προβλέπεται συνδιοίκηση και διασύνδεση του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” με το νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” και του νοσοκομείου “Παπανικολάου” με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, για το οποίο, όμως, προτείνεται το κλείσιμό του. Επίσης, προβλέπεται συνδιοίκηση του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης με το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, του νοσοκομείου Βέροιας με το νοσοκομείο Νάουσας, του νοσοκομείου Έδεσσας με το νοσοκομείο των Γιαννιτσών και του νοσοκομείου Κατερίνης με το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, για το οποίο επίσης προτείνεται το κλείσιμό του.
Σύμφωνα με την τελική πρόταση του υπουργείου, καταργούνται το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων και το νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων. Το πρώτο μετατρέπεται σε πλήρες κέντρο αίματος για τη Θεσσαλονίκη και προτείνεται να υπαχθεί στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, ενώ το δεύτερο μετατρέπεται σε πλήρες κέντρο υγείας αστικού τύπου και προτείνεται να υπαχθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη