11 Ιουλ 2011
ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...
Ο Morten Vesteranger Madsen και ο Thomas Tromholt είναι δύο από τους 60 μεταπτυχιακούς κυρίως φοιτητές που παρακολουθούν το Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας του ομώνυμου Εργαστηρίου του ΑΠΘ. Το θερινό σχολείο ξεκίνσε το Σάββατο 9 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου της Helexpo ΔΕΘ.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες θα μείνουν
μια ολόκληρη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν δύο πολύ σημαντικά επιστημονικά γεγονότα που διεξάγονται παράλληλα αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Ευέλικτων Οργανικών Ηλεκτρονικών (10-13 Ιουλίου) και του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου στις Νανοεπιστήμες και τη Νανοτεχνολογία με εισηγητές μερικούς από τους σημαντικότερους ερευνητές στο χώρο της Νανοτεχνολογίας.
Οργανικά Ηλεκτρονικά και Νανοϊατρική
Μεταπτυχιακοί ερευνητές από τη Γερμανία, την Τσεχία την Ιταλία την Τουρκία αλλά και καθηγητές από τη Σλοβενία και το Μεξικό , ήρθαν όπως λένε «να πληροφορηθούν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Οργανικών Ηλεκτρονικών».
«Ήρθαμε μόνο για το Συνέδριο αλλά φυσικά θα βρούμε τρόπο να ξεναγηθούμε και στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμά μας είναι φορτωμένο, δεν θα μας μείνει χρόνος για μπάνια» λένε οι δύο ερευνητές από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Δανίας, οι οποίοι παραδέχονται ότι φοβήθηκαν πως η πτήση τους θα αναβληθεί λόγω ενδεχόμενων απεργιών.
«Οι περισσότεροι φοιτητές και νέοι ερευνητές ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα οργανικά ηλεκτρονικά και τη νανοϊατρική. Η ετήσια συνάντηση ερευνητών της νανοτεχνολογίας εδώ στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει θεσμός και ανταλλάσσεται πλέον τεχνογνωσία. Οι εξελίξεις στον τομέα αυτό είναι πολύ γρήγορες Αλλάουν ακόμη και τα ερευνητικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε, δημιουργούνται συνεχώς καινούργια» εξηγεί ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και ένας από τους διδάσκοντες στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.