12 Ιουλ 2011

"τεράστια κακόγουστη ταπετσαρία" η Θεσσαλονίκη

Εξαιρετικά ορθές επισημάνσεις του Χρήστου Μάτη, για την ξεφτίλα της αφισορύπανσης, που κάνει τη Θεσσαλονίκη να μοιάζει "τεράστια κακόγουστη ταπετσαρία.
Χρ. Μάτης: Να οριστούν αμέσως οι χώροι για τη νόμιμη αφισοκόλληση για ν’ αλλάξουμε την άθλια εικόνα της πόλης

Αμέσως μετά από την ενημέρωση που είχε από τον κ. Νικό Στεφανίδη για τις απόψεις των επιχειρηματιών συναυλιακών χώρων αναφορικά με τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται για παράνομη αφισοκόλληση, ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μάτης δήλωσε:

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και πρέπει να επιλυθούν είναι αυτό της αφισορύπανσης που κάνει τους τοίχους της πόλης να μοιάζουν με μία τεράστια κακόγουστη ταπετσαρία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, από την αρχή του χρόνου έχουν επιβληθεί για τέτοιες παραβάσεις 58 πρόστιμα συνολικού ύψους 110.486 ευρώ.

Ο αριθμός τους δείχνει πολύ μικρός σε σχέση με αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει. Μόνο στις φοιτητικές εκλογές τα δέντρα σε κεντρικά σημεία της πόλης είχαν γεμίσει από τη διαφήμιση δεκάδων εκδηλώσεων παρατάξεων σε νυχτερινά κέντρα.

Ανάμεσα στις αφίσες, για τις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα, είναι και πολλές που αφορούσαν συναυλίες μικρών- τοπικών τις περισσότερες φορές- μουσικών σχημάτων σε χώρους, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επανειλημμένα λάβει από το δήμο τη διαβεβαίωση ότι …σύντομα θα οριστούν συγκεκριμένοι χώροι στους οποίους θα διαφημίζουν τις εκδηλώσεις χωρίς ποτέ να έχει συμβεί αυτό.

Εν όψει της χειμερινής περιόδου αυτοί οι χώροι πρέπει να οριστούν αμέσως. Η διαφημιστική προβολή των εκδηλώσεων πρέπει να είναι νόμιμη έτσι ώστε να μπορούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του δήμου να ελέγχουν και να εντοπίζουν πιο εύκολα αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά κι όχι μόνο στην αφισορύπανση. Αλλιώς απειλούμε τις επιχειρήσεις που προσφέρουν βήμα στην καλλιτεχνική δημιουργία και συνεισφέρουν το 5% του τζίρου τους στα ταμεία του δήμου.

Το πρόβλημα της εικόνας της πόλης δεν θα επιλυθεί με περισσότερα πρόστιμα, αλλά με πληρέστερους κανόνες. Κανένα ποσό δεν αξίζει την άθλια εικόνα που βλέπουμε.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη