26 Ιουλ 2011

Στράτος Σιμόπουλος: «Η ΝΔ πορεύεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα»

Συζητήθηκε πολύ το άρθρο του Στράτου Σιμόπουλου στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής με τίτλο «τις πταίει;».
Με αφορμή αυτόν τον προβληματισμό, το  πρωί της Δευτέρας ο  αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ μίλησε στην εκπομπή της Γεωργίας Σαδανά στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 και υποστήριξε ότι...


από το 1981 και μετά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα λειτούργησε με τη λογική «πως το κόμμα έρχεται στην κυβέρνηση, δανείζεται ως κράτος, σπαταλά ανεξέλεγκτα και αφού πλουτίσουν ορισμένα στελέχη μοιράζει τμήμα δανεικών με πελατειακή νοοτροπία». Με αυτόν τον τρόπο, σχολίασε, «δημιουργεί οπαδούς τους οποίους χρησιμοποιεί μετά για να συντηρηθεί στην εξουσία».
Αναφορικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν με στόχευση, με σχέδιο και να υπάρχει μεταβατικό στάδιο. Όχι άναρχα», ενώ υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι «το μοναδικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προχωρά στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων» και «έχει στηρίξει αρκετά κυβερνητικά νομοσχέδια τα οποία περιλάμβαναν διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες είχε ανάγκη η ελληνική κοινωνία».
Όσον αφορά το προβάδισμα που διατηρεί η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να μεταφράσει αυτήν του τη θέληση σε ψήφο εμπιστοσύνης» και τόνισε ότι η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της πορεύεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. «Η ΝΔ δεν βγήκε με κραυγές αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Ήθελε πρώτα από όλα να δει πραγματικά όλα τα αποτελέσματα, να τα μελετήσει και να διαμορφώσει μια συγκροτημένη άποψη. Αυτήν τη στιγμή καταγγέλλεται η σοβαρότητα. Αν προχωρούσαμε σε δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής θα μας κατηγορούσαν ότι δεν προλάβαμε να διαβάσουμε το κείμενο της απόφασης. Ενώ λοιπόν βγήκαμε σε χρόνο που έπρεπε, τώρα μας κατηγορούν ότι δεν είχαμε τι να πούμε και για αυτό καθυστερήσαμε. Δεν είναι έτσι» παρατήρησε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη