30 Ιουλ 2011

ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!

Aγαπητό taxalia...

Είμαι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής και πάντα με εκνεύριζε η συνηθισμένη τακτική κάποιων ιδιωτικών ΙΕΚ και κάποιων κολλεγίων να λειτουργούν ως στυγνές επιχειρήσεις!

Ας μη γελιόμαστε. Είναι συχνό φαινόμενο κάποια ΙΕΚ και κάποια κολλέγια, να αντιμετωπίζουν τους νέους και τους γονείς τους σαν …χιλιάρικα, πουλώντας συχνά φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να παίζουν με τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων, διαφημίζοντας δήθεν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να πράττουν τίποτα ουσιαστικό για να υποστηρίξουν τις υποσχέσεις τους.

Το είδα και το βίωσα όταν έψαχνα κι εγώ τι θα κάνω από σπουδές, αλλά δεν έβρισκα κάτι εντός των οικονομικών μου δυνατοτήτων…

Γράφω, επειδή βλέπω να επαναλαμβάνεται σήμερα ακόμα πιο έντονα, σε βάρος των σημερινών νέων που αναζητούν διέξοδο στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δεν θα αναλωθώ σε καταγγελίες.

Θα προτιμήσω να εκθέσω τις κακές τακτικές πολλών, αντιπαραθέτοντας ένα ελπιδοφόρο, θετικό δείγμα που εντόπισα μέσα στο σωρό των ακροτήτων και με την ελπίδα να μην είναι το μόνο.

Επειδή όμως, και το καλό πρέπει να λέγεται, είναι πραγματικά ενθαρρυντικό, σε μια εποχή που η ανεργία γίνεται ο μεγαλύτερος βραχνάς της ελληνικής κοινωνίας, να βλέπουμε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό να προχωρά, όχι απλώς σε κούφιες υποσχέσεις, αλλά σε ουσιαστικές ενέργειες προκειμένου να απορροφήσει μέρος του οικονομικού βάρους που προσθέτει η κρίση στην μέση ελληνική οικογένεια, αλλά και για να υποστηρίξει ουσιαστικά την ταχύτερη δυνατή, επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρομαι στο ΙΕΚ #### που ανακοινώνει μια σειρά από συνεργασίες με τη HELEXPO, με οργανώσεις Πολυτέκνων για χαμηλότερα δίδακτρα, κ.α.

Κατ`αρχήν με ικανοποιεί το γεγονός ότι πρώτη φορά βλέπω κάποιο ΙΕΚ να μην μας κοροϊδεύει με την ατάκα «εμείς θα σου βρούμε δουλειά», αλλά να λέει το απλό και πιθανότατα αληθές, ότι μπορεί να εξασφαλίσει κάποιες παραπάνω ευκαιρίες για να ανοίξουν κάποιες πόρτες για δουλειά.

Η επίσημη συνεργασία του, με τη HELEXPO σύμφωνα με την ανακοίνωση που διάβασα στην εφημερίδα Μακεδονία) «εξασφαλίζει σε απόφοιτους και τελειόφοιτους των ΙΕΚ #### την ευκαιρία να έρχονται –με συνεχή υποστήριξη- σε διαρκή επαφή με την αγορά εργασίας, ως υποψήφια μελλοντικά στελέχη εταιρειών που μετέχουν σε κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO».

Απ` ότι καταλαβαίνω, στελέχη του ####, θα έχουν παρουσία σε κάθε κλαδική έκθεση της HELEXPO, προκειμένου να έρχονται σε επαφή με τις εταιρείες που μετέχουν στις εν λόγω εκθέσεις και να κανονίζουν συνεντεύξεις ενδεχόμενης πρόσληψης για τους απόφοιτους διαφόρων ειδικοτήτων του ΙΕΚ #### και του Κολλεγίου του ####.

Αυτό και μόνο το σχέδιο, αν υλοποιηθεί φυσικά, δείχνει -αν μη τι άλλο- μια ειλικρινή πρόθεση ενός επιχειρηματία της εκπαίδευσης, να υποστηρίξει την επαγγελματική προοπτική των παιδιών που του ακουμπάνε κάποια λεφτά για να σπουδάσουν. Κι αυτό διότι επένδυσε σε μία μάλλον δαπανηρή συμφωνία που δεν του αποφέρει κάποιο άμεσο έσοδο, προκειμένου να ενισχύσει την προοπτική γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του.

Και ειδικά σε μια τέτοια περίοδο, που η επαγγελματική αποκατάσταση μοιάζει για τους περισσότερους νέους γολγοθάς, η ειλικρίνεια και τα πραγματικά έργα, είναι καλύτερη αφετηρία από τα φούμαρα και τις υποσχέσεις
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη