2 Ιουλ 2011

Γιατί χαίρεται η Μέρκελ και χαμογελά Γιωργάκη;

Του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου

Οι μεν αυτοαποκαλούνται χαιρέκακα δημοσιογράφοι και κρατούν στα χέρια τους ένα ματσούκι, μέσω του οποίου διοχετεύουν ηχητικό δηλητήριο στα αυτιά μας, απ’ όπου αυτό διεισδύει στον εγκέφαλο, τον κατακλύζει και τον μπουγαδιάζει. Τα απόνερα παρασὐρουν στο ασυνείδητο χιλιάδων ευεπίφορων μνήμες, γνώση, εμπειρίες. Για τους νέους δεν υπάρχει διαγραφή, απλώς γίνεται εξ αρχής εγγραφή της..
 βούλησης της καθεστηκυίας τάξης.


Οι δε αυτοαποκαλούνται Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης και κρατούν στα χέρια τους ένα ματσούκι, μέσω του οποίου σπάνε το εξωτερικό του εγκεφάλου, ώστε το εσωτερικό που δεν έχουν ξεπλυθεί καλά από τους μεν να ταρακουνηθεί και να δώσει στα άκρα την εντολή «Ποτέ πια πλατεία».

Ο αστυνομικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, όπως παλαιότερα ο αστυνομικός εκπρόσωπος της ίδιας παράταξης και νυν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., πήρε σβάρνα τα κανάλια και λαλίστατος υπεραμύνετο των δυνάμεων καταστολής ψευδόμενος ασυστόλως. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αδυνατούσε να εξηγήσει ποίον πολίτη προστατεύει το Υπουργείο του, ενώ ο υπουργός Υγείας κατασυκοφαντούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς που είχαν σπεύσει να περιθάλψουν 700 και πλέον τραυματίες θύματα της αγριότητας των πραιτωριανών κάνοντας διαρκώς εκκλήσεις για την κάλυψη ελλείψεων σε οξυγόνο και φάρμακα. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ απόντα. Ουδείς κυβερνητικός μάς εξήγησε το απλούστατο: γιατί χιλιάδες αστυνομικών αδυνατούν να απομονώσουν και συλλάβουν 200 μπαχαλάκηδες, όπως τους αποκαλούν. Είχε, λέει, η Αστυνομία πληροφορίες ότι σχεδιαζόταν έφοδος στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο. Προφανώς τις είχε από αξιόπιστες πηγές. Αυτές οι πηγές δεν ανέφεραν τις δικές τους πηγές, ώστε να εντοπίσει η Αστυνομία τους κύκλους που εξύφαιναν το σχέδιο εφόδου και να εξουδετερώσει το σχέδιο εν τη γενέσει του;

Και μέσα σ’ όλον αυτόν τον χαμό και το μπάχαλο, να και το αυθόρμητο σαρδόνιο χαμόγελο της κ. Μέρκελ, όταν αγορεύοντας στη Βουλή της Γερμανίας ανεκοίνωσε την είδηση της στιγμής: «Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το μεσοπρόθεσμο». Τι την έκοφτε σκέφτηκα και χάρηκε χαρά μεγάλη; Μάλλον την έκοφτε αυτό που ολόκληρη η αριστερή αντιπολίτευση διατυμπάνιζε: «Αν πτωχεύσουμε, θα πονέσουμε λιγότερο από όσο οι ευρωπαίες εταίρες μας. Ας τους εκβιάσουμε, λοιπόν, κι’ εμείς μία φορά και μόνη με απειλή πτώχευσης». Και τότε ήρθε στο νου το εμβατήριο της δικτατορίας Μεταξά που μου διηγείτο ο πατέρας μου. Ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή εποχή κατάλληλα διασκευασμένο: «Γιατί χαίρεται η Μέρκελ και χαμογελά Γιωργάκη;»

Είμαι πεπεισμένος πλέον πως ο χαφιεδικός νεοπατριωτισμός του πρωθυπουργού μας είναι ικανός να τον οδηγήσει στη ανέγερση μνημείου εφάμιλλου εκείνου του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου αντί για τις λέξεις ΤΕΠΕΛΕΝΙ, ΚΟΡΥΤΣΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ κ.λπ. θα χαραχτούν «04.08.1936, 21.04.1967, 29.06.2011», ώστε εκεί να αποτίουν του λοιπού φόρο τιμής οι νεοσοσιαλιστές ματσουκοφόροι Ηρακλειδείς της Γ΄ Ολιγαρχικής Δημοκρατίας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη