20 Ιουλ 2011

Μετασοβιετικός νεοφιλελευθερισμός και ταξί

Κατά την προετοιμασία μίας ανάρτησης για την συμμετοχή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην παραγωγή και την συμβολή της στην ανταγωνιστικότητα προέκειψε η αναταραχή με τα ταξί.

Ξεκινώντας αντίθετα χρονικά βλέπουμε την γνωστή αναξιοπιστία του Ελληνικού κράτους με την πλήρη ανατροπή των πρόσφατα συμφωνημένων μεταξύ των ιδιοκτητών και του αντίστοιχου..
 υπουργείου .

Μη κατέχοντας το θέμα στις λεπτομέριές του σαν απλώς πολίτης έχω τις παρακάτω απορίες:

α)Φιλαράκια ταξιτζίδες τι προνόμιο - προνόμια έχει ο κλάδος σας έναντι των φορολογικών νόμων για να διαπραγματεύεται την διατήρηση ενός καθεστώτος στο οποίο έγινε μία η και παραπάνω φορές παράνομη συναλλαγή 150.000-200.000 ευρώ ; Tο παράλογο βέβαια είναι ότι την παρανομία την θεωρείτε κεκτημένο .

β)Η προσφορά ένος επαγγέλματος στο κοινωνικό σύνολο είναι να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην καλύτερη τιμή.Πρώτο και βασικότερο στα κλειστά επαγγέλματα είναι η συμφωνημένη τιμολογιακή πολιτική .Σταθερό κόμιστρο στα ταξί ,συμφωνημένο ποσοστό κέρδους στα φαρμακεία κλπ.Γιατi;

γ)Σαφώς και η προστασία από την δημιουργία εταιρειών γιγάντων , καρτέλ και ολιγοπωλείων πρέπει να είναι ένα σημαντικό μέλημα στην νέα δομή του κλάδου. Δεν μπορούν να αγνοηθούν όλοι οι μικροιδιοκτήτες ταξί .Αυτό το μετασοβιετικό μοντέλο με τις προνομιούχες συντεχνίες πρέπει να αλλάξει προς το καλό όλων . Νεοφιλελεύθερα εκτρώματα όπως η πλήρης απελευθέρωση που θα δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας και ανόητου υπερεπαγγελματισμού μπορούν να τιθασευτούν .

Η τεράστια παγίδα στην οποία πέσατε φίλοι ταξιτζίδες , όταν σας έδωσε η τότε κυβερνηση μία απίστευτη αύξηση στα κόμιστρα , σας αποξένωσε από το κοινωνικό σύνολο και σας κατέστρεψε επαγγελματικά γι αυτό και μαραζώνετε στις πιάτσες χωρίς δουλειά.

Λοιπόν ξυπνείστε από τον λήθαργο της συντεχνιακής απραξίας σας , συστείστε κοινοπραξίες , ενοποιείστε τον τύπο του στόλου σας , κάνετε οικονομίες κλίμακας στα καύσιμα και στο σέρβις , ζητείστε απελευθέρωση του κόμιστρου , αποδόστε τον ανάλογο ΦΠΑ (και τότε θα δείτε αγάπες από την κυβερνηση).

Κάνετε θετική προπαγάνδα στις απεργίες σας , με ειδικά σημαδεμένα ταξί εξυπηρετείστε τα κρουαζερόπλοια και τους τουρίστες με κόμιστρο στο κόστος , βάλτε οχήματα μόνο για την εξυπηρέτηση ασθενών .

Αυτά τα ολίγα από έναν εντελώς αναρμόδιο συμπολίτη σας.

http://paragoume.wordpress.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη