10 Ιουλ 2011

Συλλογή από χρυσά για τον Κοσμίδη!


Ιδανικά ολοκληρώθηκε για τα γαλανόλευκα χρώματα το διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής «Korea Cup 2011» στην πόλη Γκογιάνγκ της Κορέας, με τον Λευτέρη Κοσμίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Στην επανεμφάνισή του στους αγώνες έπειτα από δύο μήνες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των ασκήσεων εδάφους πιστοποίησε σε μια ακόμη περίπτωση ότι είναι ο κυρίαρχος του αγωνίσματος, κατακτώντας την πρώτη θέση με... 15.625 βαθμούς, με συντελεστή δυσκολίας στο πρόγραμμά του 6.70. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις (15,275 β.), ενώ τρίτος ήταν ο Κορεάτης Κιμ Σου Μιουν (14,975 β.).

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, στην πρώτη μου συμμετοχή έπειτα από περίπου δύο μήνες. Τώρα ξεκινάω την σεζόν ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου. Παρότι ήταν ο πρώτος αγώνας μου μπόρεσα να εκτελέσω πρόγραμμα αρκετά υψηλής αρχικής αξίας, αλλά έχω τη δυνατότητα να ανέβω ακόμα παραπάνω», τόνισε ο 20χρονος πρωταθλητής, μετά το τέλος των προσπαθειών του.

Η Βάσσω Μιλλούση, από την άλλη, δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα μετάλλιά της στη διοργάνωση. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς, η 27χρονη πρωταθλήτριά μας περιορίστηκε στην 7η θέση στη δοκό ισορροπίας με 12,950 βαθμούς, καθώς χρεώθηκε με πτώση κατά την έξοδό της, επειδή ακούμπησε με το χέρι στο έδαφος. Νικήτρια αναδείχθηκε η Κινέζα Ντενγκ Λινλίν με 14,750 βαθμούς.

http://www.gazzetta.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη