19 Ιουλ 2011

Σύσκεψη για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία στον κόλπο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη συνάντηση, οι μελετητές παρουσίασαν το βασικό σχέδιο της μελέτης βιωσιμότητας του έργου και δεσμεύτηκαν για την παράδοση της συνολικής μελέτης μέχρι το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία, όπως οι ίδιοι
ανακοίνωσαν, προκύπτει ότι το έργο μπορεί να καταστεί βιώσιμο.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει η βεβαιότητα ότι το έργο μπορεί να είναι βιώσιμο πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για την κατασκευή του «Γιατί αλλιώς θα συζητάμε χωρίς λόγο και θα δημιουργηθούν ελπίδες στους πολίτες για ένα έργο το οποίο τελικά θα μείνει στα χαρτιά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι η αιρετή Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στηρίζουν το έργο αυτό.



Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε : «Ήρθαμε σήμερα για να ενημερωθούμε από τους μελετητές για τη βιωσιμότητα του έργου. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και επειδή σε καμία περίπτωση δε θέλω να δημιουργούνται ψεύτικες προσδοκίες, θα πρέπει πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση, να διασφαλιστεί αφενός η βιωσιμότητα του έργου και αφετέρου να βρεθεί ο ιδιώτης που θα θελήσει να επενδύσει στο έργο αυτό. Μόλις έχουμε την οριστική μελέτη στα χέρια μας, θα συναντηθούμε και πάλι με τους δημάρχους που εμπλέκονται στο εγχείρημα και θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Όλοι θέλουμε να δούμε ένα έργο που ακούμε επί δεκαετίες να γίνεται πράξη και να αποκαταστήσουμε τη σχέση της Θεσσαλονίκης με τη θάλασσα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη