17 Ιουλ 2011

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Τις πρώτες δηλώσεις της υπέρ ενός νέου σχεδίου τύπου ΑΝΑΝ και δημοψήφισμα μέσα στο 2012, όπως θέλει η Τουρκία, έκανε στην Τουρκία η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Εδώ στο Ελλάντα, τι να του είπε άραγε του Γιώργου; Διαβάστε τις δηλώσεις της:
Εφ. Ζαμάν 17-7-2011
Στήριξη από τις ΗΠΑ για δημοψήφισμα στην Κύπρο το 2012
Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλλαρυ Κλίντον στήριξε το σχέδιο για δημοψήφισμα στην Κύπρο το 2012.
Η Κλίντον που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για στην σύνοδο σχετικά με την Λιβύη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου και δήλωσε : ¨Επιθυμούμε να δούμε ως το 2012 μια δικοινοτική και διμερή ομοσπονδία¨. Στις συναντήσεις συζητήθηκε επίσης πως μπορεί να αυξηθεί η συνεργασία στα θέματα της τρομοκρατίας.
…………..
Στο θέμα της Κύπρου ο Νταβούτογλου περιέγραψε την έκκληση που έκανε όταν δήλωσε πως «Πρέπει οι διαπραγματεύσεις να επιταχυνθούν και στις αρχές του 2012 να γίνει δημοψήφισμα¨. Μετέφερε στην Αμερικανίδα συνάδελφο του επίσης και την προειδοποίηση που έκανε στον επίτροπο διεύρυνσης της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε πως ¨Αν ο ελληνοκυπριακός τομέας οι σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε. θα παγώσουν¨. Στην συνέντευξη τύπου ρωτήθηκε η Κλίντον πως θα έβλεπε ένα δημοψήφισμα στην Κύπρο το 2012. H Κλίντον υπενθύμισε πως το 2004 οι ΗΠΑ είχαν στηρίξει ενεργά το δημοψήφισμα Αννάν αλλά όπως δήλωσε ¨Το αποτέλεσμα μας απογοήτευσε¨. Πρόσθεσε πως το παρόν καθεστώς δεν ωφελεί τα συμφέροντα καμίας πλευράς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη