12 Ιουλ 2011

Λαϊκισμός και ψευδολογίε​ς από τη Νέα Δημοκρατία για τις ανάγκες του ΙΚΑ Σερρών

Στην πρόσφατη παρέμβασή του σε τοπικό σερραϊκό τηλεοπτικό σταθμό, αναφορικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου 12 μηνών για κάλυψη θέσεων 1.500 ιατρών του ΙΚΑ, ο βουλευτής του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος επιβεβαίωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση...
 εξακολουθεί να εμπνέεται και να κινείται ακόμη από αρχές και πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Σε μια κρίσιμη εποχή, όταν αναλώνουμε όλη μας την προσπάθεια για να αποκοπούμε ριζικά από στρεβλώσεις του παρελθόντος, ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται απροκάλυπτα τη λογική του «μπάρμπα στην Κορώνη», δηλαδή των ρουσφετολογικών παρεμβάσεων και της ευνοιοκρατίας.


Η πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι στον αντίποδα της λογικής αυτής και προσεγγίζει τα προβλήματα στο χώρο της υγείας με βάση τις πραγματικές ανάγκες και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Ο προγραμματισμός των θέσεων που προκηρύχθηκαν για την κάλυψη των ειδικοτήτων ιατρών των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ Ν. Σερρών έγινε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν και όχι για την εξυπηρέτηση ημετέρων. Προβλέπει, όπως αποδεικνύεται από την προκήρυξη, τη σύναψη συμβάσεων για 20 ιατρούς που θα καλύψουν τις ανάγκες του Νομού.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. λαϊκίζει χωρίς καν να μπει στον κόπο να μάθει τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος. Με τη θέσπιση του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥ) για την παροχή υπηρεσιών σε όλους τους ασφαλισμένους, δίνεται έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με στόχο την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα γίνεται εξορθολογισμός της κατανομής των πόρων με προφανές όφελος για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τον περιορισμό της σπατάλης.

Ας αντιληφθούν επιτέλους στη Νέα Δημοκρατία ότι το συμφέρον του τόπου επιτάσσει να κινηθούμε πλέον με άλλη λογική και άλλες αρχές, με προσήλωση στις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού, με εντιμότητα προτεραιοτήτων, χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη. Όσο νωρίτερα το αντιληφθούν, τόσο καλύτερα για τον τόπο.
 
Μάρκος Μπόλαρης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη