Πλήρης συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα του Ισραήλ

1 Ιουλ 2011

Απαγορεύτηκε ο απόπλους για τα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας 2» (free gaza)

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ..
ελληνικά λιμάνια που συμμετέχουν στον «Στόλο της Ελευθερίας 2», με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής απόφασης, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.

Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.

Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους.

"Ευχαριστώ όσους τάχθηκαν κατά του στολίσκου"

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε χθες τους ηγέτες που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.

«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μας Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου», πρόσθεσε.

"real"

* Χωρίς σχόλια... Απλώς, τώρα εκτός από τους βουλευτές, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, τα 500 περίπου μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ οφείλουν να μιλήσουν, ή να επιλέξουν την ένοχη σιωπή!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/07/blog-post_8214.html

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτροπή παράνομου απόπλου πλοίου υπό ξένη σημαία με προορισμό τη Γάζα

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σκαφών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής απετράπη σήμερα απογευματινές ώρες ο απόπλους με προορισμό τη Γάζα του πλοίου «AUDACITY OF HOPE» σημαίας Η.Π.Α.

Το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της Λιμενικής Αρχής από Ναυπηγείο της περιοχής Περάματος και ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση ουσιώδεις ελλείψεις στον Τομέα της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.

Το εν λόγω πλοίο αρχικά ακινητοποιήθηκε από πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν συνεχεία συνοδευόμενο οδηγήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Κερατσινίου, όπου και θα επιβληθούν κατά των υπευθύνων οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεις.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη