10 Ιουλ 2011

Όλα οι bloggers θα τα κάνουν; Το κράτος κάτι;

Δείτε απίστευτα χάλια της παγκόσμιας παρουσίας (απουσίας) μας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; ή δεν ασχολείτε με τη Μακεδονία;
Στον ταξιδιωτικό οδηγό του BBC (που διαβάζεται από εκατομμύρια κόσμο), υπάρχει ένα αφιέρωμα που λέγεται "Τα μεγαλύτερα ιστορικά ταξίδια" (The greatest historical journeys). Αναφέρεται στα ταξίδια του ΦιλέαςΦογκ, του Τζεγκις Χαν, του Δαρβίνου και μεταξύ άλλων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Υπάρχει μια σύντομη περιγραφή κι ένα link, για περισσότερες πληροφορίες. Για να μάθει κανείς...
 περισσότερα για το ταξίδι του Αλέξανδρου, τον παραπέμπουν στην ιστοσελίδα του "Μουσείου Πέλλας", μόνο που αυτή η ιστοσελίδα δεν έχει καμία σχέση, ούτε με το Μουσείο Πέλλας, ούτε με τον Μ.Αλέξανδρο, ούτε με την Ελλάδα. Είναι ιστοσελίδα Παλαιοντολογικών Ερευνών της ...Ιορδανίας!

Κάντε κλικ στο http://www.bbc.com/travel/feature/20110630-greatest-historical-journeys
και εκεί θα δείτε το  http://www.pellamuseum.org/

Οπότε το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόταν κανείς από εμάς, είναι να στείλουμε ένα e-mail στο BBC TRAVEL και να τους πούμε "γκαρντάσια, κάνατε λάθος, βάλατε λάθος link".
Γιατί δεν το κάνουμε; Γιατί δεν υπάρχει "σωστό link" !!!!! Ποιό link να τους υποδείξουμε τους ανθρώπους; Το "μουσείο Πέλλας" δεν έχει site!

Το pellamuseum.org το χάσαμε, ΟΚ. Αλλά γιατί κανείς δεν κρατάει το pellamuseum.gr ?

Να το πληρώσει κι αυτό το taxalia από την τσέπη του; Ξέρετε πόσα τέτοια domain names πληρώνουμε από την τσέπη μας, για να μη χαθούν;
E, ας ασχοληθεί με το διαδίκτυο το Υπουργείο Πολιτισμού. Ας κλείσουν κι αυτοί κανένα όνομα χώρου! Aς κάνουν κανένα site (να τους το κάνουμε δωρεάν αν θέλουν!)

Αλλά το μόνο που νοιάζει τα λαμόγια του δημοσίου είναι οι διορισμοί. Μόνο εκεί δείχνουν γρήγορα αντανακλαστικά και ευφυέστατους μεθόδους παράκαμψης της γραφειοκρατίας. Αν είναι να φτιάξουν κανένα σοβαρό site για κάθε μουσείο, γίνονται "Λούης".
Όλο το νεοελληνικό πολιτικό και πολιτιστικό απόθεμα ξοδεύτηκε στην οπόθεση "διορισμοί στο δημόσιο". Είναι τραγικό...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη