27 Ιουλ 2011

H Moody's υποβάθμισε την Κύπρο. Και τώρα; Φέρτε τις καταθέσεις σας πίσω!

Σε σας που τρέξατε να βγάλετε τα λεφτά σας και τα στείλατε για σιγουριά στην Κύπρο απευθύνεται η είδηση ! Σιγά μη σας άφηναν τα καπιταλιστικά θηρία να νοιώσετε σιγουριά !

Την υποβάθμιση των κυπριακών ομολόγων κατά δύο βαθμίδες – από A2 σε Baa1 – ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την ..
έλλειψη πολιτικής συναίνεσης, τη δημοσιονομική κατάσταση και την έκθεση κάποιων τραπεζών στην Ελλάδα.


Ο οίκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας (negative outlook).

Το βραχυπρόθεσμο rating της Κύπρου επίσης υποβαθμίστηκε από P-1 σε P-2.

Η σημερινή υποβάθμιση αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης του οίκου στις 16 Μαΐου με την οποία έθεσε την Κύπρο υπό αρνητική παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση.

Η υποβάθμιση οφείλεται, σύμφωνα με τους Moody’s, σε τρεις βασικούς λόγους: 1.

Στις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Κύπρου, που έχουν ενταθεί από τις δημοσιονομικές και οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής στο Βασιλικό στις 11 Ιουλίου.

2.

Την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης στην Κύπρο, που έχει αυξήσει τους κινδύνους εφαρμογής των δημοσιονομικών σχεδιασμών της κυβέρνησης.

3.

Και τον κίνδυνο ότι τουλάχιστον κάποιες τράπεζες θα χρειαστούν κρατική στήριξη μεσοπρόθεσμα λόγω της έκθεσης τους στην Ελλάδα.

Ο αρνητικός ορίζοντας αντανακλά την εκτίμηση των Moody’s ότι το περιβάλλον που ισχύει σήμερα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη