30 Αυγ 2011

Αποφάσεις για την πεζοδρομιακή πορνεία στον Δενδροπόταμο

Παράνομη πεζοδρομιακή πορνεία στην περιοχή Βοσπόρου. Εγκληματικότητα, διακίνηση ναρκωτικών, αστυνόμευση στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου)

Στην τακτική συνεδρίαση της 29.8.2011 το Δ.Σ. του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, αποφάσισε ομόφωνα:

(α) να κατατεθεί γραπτό υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να δοθούν οι απαιτούμενες ειδικές εντολές προς την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, προκειμένου να λυθούν τα ανωτέρω προβλήματα.

(β) να γίνει παράσταση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα στην εισήγησή του ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Α. Στην περιοχή «Βόσπορος» του Δήμου μας, στην Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης, στην οδό Γιαννιτσών αλλά και σε άλλες μικρότερες οδούς της περιοχής, έχει «αναπτυχθεί» το φαινόμενο της παράνομης πεζοδρομιακής πορνείας. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και δικαιολογημένα αγανακτούν διότι βιώνουν ένα παράνομο φαινόμενο που υπάρχει μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες τους.

Ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, και κάτοικοι της περιοχής, γραπτά και προφορικά έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Παρά τις όποιες προσπάθειες τους το φαινόμενο εξακολουθεί να υφίσταται. Η απάντηση η οποία δόθηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης στους κατοίκους της περιοχής (ΑΠ 1026/8/111 – ρβ/5-7-2011), μεταξύ άλλων αναφέρεται στις προσπάθειες στις οποίες γίνονται από την Αστυνομία. Μεταξύ δε των αιτίων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι και το γεγονός ότι, οι παραβάσεις της πεζοδρομιακής πορνείας τιμωρούνται πλέον σε βαθμό πταίσματος και όχι πλημμελήματος (άρθρο 31 του Ν. 3904/10).

Επί του θέματος λάβαμε την από 18-8-2011 επιστολή των κατοίκων της περιοχής αλλά και επιστολή των ίδιων κατοίκων (4-7-2011) προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης με το ΑΠ 67825/20-7-2011 έγγραφο του απάντησε με τρόπο αόριστο χωρίς να δίνει ουσιαστική απάντηση στο αίτημα των κατοίκων.

Β. Στην περιοχή Αγ. Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό οι διαρρήξεις, οι κλοπές, και η μικροεγκληματικότητα. Ταυτόχρονα υφίσταται εδώ και χρόνια, «ζει και βασιλεύει» το φαινόμενο της εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Οι αστυνομικές υπηρεσίες (Α.Τ. Μενεμένης και Τ.Α. Μενεμένης) της περιοχής είναι υποστελεχωμένες και δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα (αυτοκίνητα κ.λπ.) ώστε να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Θεωρούμε αδιανόητη την αδυναμία της πολιτείας δια των οργάνων της να σπάσει το απόστημα και να ξεβρωμίσει την περιοχή. Έχουμε ήδη θέσει τα προβλήματα επανειλημμένα σε όλη την ιεραρχία της τοπικής φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Η περιοχή ουσιαστικά δεν αστυνομεύεται. Πιστεύουμε ότι, αν υπάρξει επιτέλους η απαιτούμενη πολιτική βούληση, θα λυθούν τα ανωτέρω προβλήματα».

Αν δεν υπάρξει λύση αυτών των προβλημάτων τότε ο Δήμος σε συνεργασία με τους πολίτες και τους φορείς θα προχωρήσει σε έντονες διαμαρτυρίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη