2 Αυγ 2011

Το μήνυμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε ταξιτζήδες και Ραγκούση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων που κυκλοφόρησε χθες και αφορά επιβολή διοικητικών κυρώσεων στους ιδιοκτήτες ταξί, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δυστυχώς, η κυβέρνηση επί 24 ώρες παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες της κοινωνίας, με μια εγκύκλιο φάντασμα. Αναρωτιέμαι αν ο κ. Ραγκούσης θα είναι παρών κατά την επιβολή των κυρώσεων για να πείσει και τους ταξιτζήδες για την ορθότητα της απόφασής του…

Ο Υπουργός που άφησε μισοπεθαμένη την αυτοδιοίκηση, με τον Καλλικράτη να έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη διοίκηση και στην κοινωνία, ζητά τώρα από την αιρετή Περιφέρεια να σηκώσει το βάρος της αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τους ιδιοκτήτες των ταξί. Δεν μπορεί οι ξυπόλητοι «μικροί πρωθυπουργοί», οι αιρετοί Περιφερειάρχες, να γίνονται μπάλες του μπιλιάρδου όταν η ίδια η κυβέρνηση απέτυχε μέχρι στιγμής να δώσει λύση.

Διαφωνώ κάθετα με την μνημονιακή πολιτική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Είναι απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις που στοχεύουν να φέρουν σε σύγκρουση της κοινωνικές ομάδες μεταξύ τους. Για μία ακόμη φορά μεταφέρω και στις δύο πλευρές το αίτημα της κοινωνίας για διάλογο με κανόνες, ώστε να βρεθεί λύση.

Μόνο όποιος έχει μαζί του την κοινωνία μπορεί να πετύχει. Όφειλε εδώ και πολλές μέρες ο Πρωθυπουργός να ανακαλέσει στην τάξη τον κ. Ραγκούση, τον ηθικό αυτουργό της τεράστιας ζημίας που υφίσταται η εθνική οικονομία και η διεθνής εικόνα της χώρας. Η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αποκλειστικά δική του. Και οφείλει πλέον να την αναλάβει πλήρως».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη