10 Αυγ 2011

Στράτος Σιμόπουλος: «Να αλλάξει φορολογική πολιτική η κυβέρνηση»

Για τα γρήγορα αντανακλαστικά που πρέπει να δείξει η ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς την οικονομική κρίση που εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μίλησε ο Στράτος Σιμόπουλος στο Ράδιο Γνώμη και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη. Ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ υποστήριξε ότι η οικονομική συγκυρία που ζούμε είναι αποτέλεσμα...


του τρόπου λειτουργίας των αγορών οι οποίες αφέθηκαν, όπως είπε, να λειτουργούν χωρίς κανόνες. «Σήμερα», παρατήρησε, «ήμαστε σε μια κατάσταση στην οποία οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θεωρούμε ότι η ΕΕ κινείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, σαν να μην υπάρχει παγκόσμιο πρόβλημα. Αυτό πρέπει να αλλάξει».
Αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγου, την πατρότητα του οποίου διεκδικούν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σιμόπουλος υπενθύμισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έχει προτείνει εδώ και 1,5 χρόνο. «Αν αυτός ο στόχος υπήρχε από την αρχή, είναι πιθανό τώρα να ήμασταν ένα βήμα μπροστά» είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν υπέρμαχος της δημιουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού, ο οποίος αποδείχτηκε ότι δεν επαρκεί.

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει από 1ης Σεπτεμβρίου στο 23% το ΦΠΑ στα είδη εστίασης. «Το θέμα είναι να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση όσον αφορά κυρίως το φορολογικό ώστε, πέρα από τη δικαίωση, ο ελληνικός λαός να δει απτά αποτελέσματα» σημείωσε αρχικά, προσθέτοντας ότι όσο δεν αυξάνονται τα έσοδα του δημοσίου, τόσο θα δημιουργούνται συνθήκες μεγάλης και παρατεταμένης ύφεσης, τόσο θα αυξάνει η ανεργία και το πρόβλημα θα ανακυκλώνεται.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη