26 Αυγ 2011

Στράτος Σιμόπουλος: "Να επανεξεταστεί από μηδενική βάση η συμμετοχή των κρατικών και αυτοδιοικητικών φορέων στη ΔΕΘ"

«Κάθε Σεπτέμβριο η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, ωστόσο, ότι η ΔΕΘ έχει χάσει τη σημασία της ως...
Γενική Έκθεση και βασίζει τη λειτουργία της στους δημόσιους οργανισμούς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων πρέπει να επανεξετασθεί από μηδενική βάση, χωρίς δογματισμούς οποιασδήποτε μορφής.
Η απουσία του ιδιωτικού τομέα είναι εμφανής, ενώ σταδιακά μειώνονται και οι διεθνείς συμμετοχές. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2010 υπήρχαν 16 περίπτερα ξένων συμμετοχών ενώ φέτος δεν ξεπερνούν τα 9 (Σερβία, Ινδία, Τουρκία, Συρία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος).

Καθήκον, λοιπόν, των διοικούντων το δίδυμο ΔΕΘ -  HELEXPO, της Κυβέρνησης και των φορέων της Θεσσαλονίκης, πρέπει να είναι η προσέλκυση εκθετών από όλον τον κόσμο με την κινητοποίηση των οικονομικών ακολούθων των Πρεσβειών μας και της ελληνικής ομογένειας, η οποία απαριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες.

Η ΔΕΘ ως Γενική Έκθεση, παρά την υποβάθμιση των αντίστοιχων θεσμών διεθνώς, μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο  στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, αρκεί να κινηθεί στα πλαίσια που επιβάλλουν οι έννοιες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητος.»



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη