22 Αυγ 2011

Ο σοσιαλιστής Παντελής Οικονόμου μελετά νέους τρόπους φορολόγησης.


Ο σοσιαλιστής υπουργός κ. Παντελής Οικονόμου, σύμφωνα με πληροφορίες μελετά την πιθανότητα να βάλει αντικειμενικά τεκμήρια φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Προφανώς το κρατικοδίαιτο σοσιαλιστικό καθεστώς έχει περαιτέρω ανάγκες, τις οποίες ο κ. υπουργός...
μελετά τρόπους να τις φορτώσει και πάλι στον ιδιωτικό τομέα. Καμία σκέψη για περιορισμό της κρατικοδίαιτης εκλογικής πελατείας δεν ακούσαμε βέβαια.

Αν τελικά μπουν αυτά τα τεκμήρια, τότε θα παρατηρηθεί το παράδοξο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες να βαρύνονται με τρία διαφορετικά συστήματα φορολόγησης: α) με το σύστημα των φορολογικών δηλώσεων, β) με τα τεκμήρια διαβίωσης και γ) με τα νέα τεκμήρια εισοδήματος ελεύθερου επαγγελματία. Φυσικά θα φορολογείται το μεγαλύτερο εισόδημα από τα τρία συστήματα.

Κάποιος πρέπει όμως να πει στους ανθρώπους του σοσιαλισμού ότι από τη στιγμή που θα μπουν αντικειμενικά τεκμήρια, ακόμα και εκείνοι που δήλωναν μέχρι σήμερα περισσότερα εισοδήματα, τώρα θα δηλώσουν ίσα ίσα με τα τεκμήρια και το μέτρο θα πλήξη και πάλι εκείνους που δεν βγάζουν εισοδήματα, γιατί υπάρχουν και παρά πολλές τέτοιες περιπτώσεις επαγγελματιών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να πληρώνουν φόρους για εισοδήματα που δεν αποκτούν. Αλλά, όπως ξέρουμε ο σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ ισοπεδώνει την κοινωνία προς τα κάτω και πλήττει τους οικονομικά αδύνατους. Τώρα θα κάνει εξαιρέσεις;;

Τέλος πάντων, ας το πάρει το ποτάμι.
Για να υπάρχει δίκαιη φορολόγηση και να επιτευχθεί αύξηση στα φορολογικά έσοδα θα πρέπει να συντρέξουν τέσσερις προϋποθέσεις:

Α) Να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη. Χωρίς πραγματικά εισοδήματα οι φόροι είναι κλοπή.

Β) Να υπάρχουν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και δίκαιη αναγνώριση των εξόδων του επαγγελματία.

Γ) Να υπάρχει ανταποδοτικότητα των φόρων και όχι αυτοί να πηγαίνουν στα κρατικοδίαιτα παράσιτα, αλλά να γυρίζουν στο λαό με αξιόπιστη προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών και

Δ) Αφού συντρέξουν οι τρεις πιο πάνω προϋποθέσεις, τότε να υπάρξει και η τέταρτη, δηλαδή η νομιμοποίηση της Πολιτείας για αυστηρή και άμεση τιμωρία, όπως αφαίρεση άδειας επαγγέλματος και δήμευση περιουσίας.

Ούτε συστήματα χρειάζονται, ούτε τίποτα.
Είπατε μήπως τίποτα για φορολογική συνείδηση;

Τότε να δούμε ποιος δηλώνει και ποιος δεν δηλώνει, αλλά και ποιος από τους πολιτικούς σπαταλά και ποιος όχι τους φόρους, γιατί ο πολίτης που δηλώνει μέχρι κεραίας τα εισοδήματά του, φυσικά θα έχει και απαιτήσεις για έλεγχο των πολιτικών!!!
Για ρωτήσετε όμως αν συμφέρει αυτό τους σοσιαλιστές;;;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη