2 Αυγ 2011

Στις φλόγες η Κέρκυρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Κέρκυρα εξαιτίας των 25 διαφορετικών πυρκαγιών που ξέσπασαν σε ολόκληρο το νησί με διαφορά λίγων λεπτών.  Πιο συγκεκριμένα φωτιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές...
Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες, Μακράδες και στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Σε Λάκωνες, Αλλειματάδες και Κομπίτσι απειλούνται κατοικημένες περιοχές. O δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής  έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού, ενώ και άνδρες της Πυροσβεστικής μιλούν ευθέως για εμπρησμό.
Στο νησί κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C-130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν τουλάχιστον 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη