15 Αυγ 2011

Αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ τελικά...

Πολυδιαφημίστηκε το "9 ευρώ Αθήνα - Θεσσαλονίκη", αλλά τελικά η πραγματικότητα στην πράξη, θα είναι διαφορετική:

Η προσφορά θα ισχύει για περιορισμένες θέσεις και μόνο μέσω διαδικτύου. Βάσει των παραδειγμάτων που δίνει ο ΟΣΕ, το εισιτήριο με Intercity B΄ θέσης για Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιστροφή, από 21 Αυγούστου θα κοστίζει 25% ακριβότερα για όσους το αγοράσουν από το γκισέ τις τελευταίες 48 ώρες και συγκεκριμένα από 58,1 ευρώ θα ανέβει στα 72,6!

Για όσους κλείσουν μέσω γκισέ 48 ώρες πριν το δρομολόγιο, η αύξηση θα είναι 6,5% και από 58,1 θα γίνει 61,8 ευρώ.

Εν τέλει, σε κάθε περίπτωση, όποιος αγοράσει μέσω γκισέ. θα έχει αύξηση!

Μέχρι στιγμής η κράτηση θέσης μέσω ίντερνετ, είναι διαθέσιμη με πιστωτική κάρτα...

Οπότε σε περίπτωση που δεν βρεις κάποια θέση από αυτές που διαφημίζονται με 9-19-29 ευρώ, για να έχεις 4,5% έκπτωση, θα πρέπει να κλείσεις μέσω ίντερντετ και τουλάχιστον πριν από 48 ώρες. Το εισιτήριο θα κοστίσει απο 58,1 ==> 55,5 ευρώ.

Αν κλείσεις μέσω ίντερνετ τις τελευταίες 48 ώρες, θα πληρώσεις 65,3 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα πλήρωνες 58,1 δηλαδή 15% παραπάνω.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με παραδείγματα:
http://www.trainose.gr/sites/default/files/news/uploads/timologiakh_politikh_0.pdf

***Το ενημερωμένο πλέον site της ΤΡΑΙΝΟΣE δείχνει ότι θα υπάρχει η επιλογή της προ-κράτησης θέσης από 21 Αυγούστου και ότι θα πρέπει να αγορασθεί το εισιτήριο 72 ώρες πριν το δρομολόγιο. -Δεν αναφέρεται αν θα υπάρχει η δυνατότητα προ-κράτησης και αγοράς τους εισιτηρίου με μετρητά από τα γκισέ, χωρίς την χρήση πιστωτικής κάρτας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη