5 Αυγ 2011

Προσπαθεί η Καλυψώ, αλλά....

Ομάδα πολιτών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει εδώ και μήνες τα προβλήματα του κέντρου. Απότοκος αυτής της δράσης πολιτών είναι το βίντεο που είδατε προχθές στο taxalia, με βάση φωτογραφίες και κείμενα που μας έστειλαν οι φίλοι.
Οι κάτοικοι λοιπόν του κέντρου, ήρθαν σε επαφή με την Αντιδήμαρχο Δημοτικής αστυνομίας, τη συμπαθέστατη -και εργατική και ικανή κατά την άποψή μας- Καλυψώ Γούλα (φωτο).
Δείτε την αλληλογραφία τους:

ΠΡΟΣ: Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγύης και Προστασίας του Πολίτη κα Κ. Γούλα. Θεσσαλονίκη, 04-08-2011.

Κα Γούλα, είναι γεγονός πως η Δημοτική «Αστυνομία» προσπαθεί να συνδράμει επικουρικά το ενεργότερο έργο της ΕΛ.ΑΣ. και όχι το αντίθετο. Ωστόσο, παραμένει άκρως απογοητευτικό το γεγονός πως η κατάσταση στην περιοχή έχει ελάχιστα αλλάξει – βελτιωθεί. Παρά, λοιπόν, τις παρεμβάσεις, τους ελέγχους, τις προσαγωγές, τις κατασχέσεις και τα πρόστιμα, οι «δράστες» παραμένουν εκεί, επανέρχονται την επόμενη μέρα ή τους αντικαθιστούνε άλλοι. Είμαι σε θέση να σας επιβεβαιώνω την αλήθεια αυτής της διαπίστωσης με καθημερινό, αποδεικτικό, φωτογραφικό υλικό. Όταν θα πάψει να υπάρχει τέτοιο υλικό θα είμαστε σε θέση να φωνάξουμε όλοι μαζί «νενικήκαμε» και να δρέψουμε δάφνες για την καρδιά της πόλης που έπρεπε να είχαμε σώσει από καιρό. Επομένως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι πως οι μέθοδοι αυτοί είτε έχουν αποτύχει, είτε δεν επαρκούν. Είναι λογικό να αναζητηθούν νέες λύσεις, νέες μέθοδοι συλλογικότερης δράσης και όχι μεμονωμένης αντιμετώπισης εκ μέρους ενός ή δύο αρμόδιων φορέων. Θα χαιρόμασταν ακόμη περισσότερο όταν η αντιδημαρχία σας, αυτή της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσφέρει μία χείρα βοηθείας στους δύσμοιρους αλκοολικούς του πάρκου, σώσει τα ανήλικα παιδιά και τους ανάπηρους επαίτες από την εκμετάλλευση, αλλά ναι την προαγωγοί των νεαρών γυναικών στην εκπόρνευση στη μέση του πάρκου. Όταν, επίσης, μπορέσετε να σταματήσετε αυτούς που ουρούν και αφοδεύουν παντού. Όταν σταματήσετε την κίνηση των περιθωριακών ατόμων κ.λπ. κ.λπ..Και εμείς με τη σειρά μας σας διαβεβαιώνουμε πως θα είμαστε καθημερινοί μάρτυρες και καταγραφείς των εξελίξεων.

Προηγηθέν μήνυμα της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ασφάλειας του Πολίτη κας Κ. Γούλα.

Κε Κ., όπως σας ανέφερα και κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. είναι επαναλαμβανόμενες με πρόθεση την τήρηση της ευταξίας στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια αυτών των παρεμβάσεων διενεργούνται έλεγχοι, γίνονται προσαγωγές, κατασχέσεις λαθραίων και άλλων προϊόντων παρανόμων μικροπωλητών, επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ με τη συνδρομή οχήματος της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συλλέγονται στρώματα κλπ. αντικείμενα. Η παρουσία της Δημοτικής Αρχής αλλά και των εκπροσώπων της είναι εμφανής και προφανής, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης αλλά και όπου αλλού χρειασθεί. Σας διαβεβαιώ, τέλος, ότι επειδή δεν πρόκειται περί "σπασμωδικών επιχειρήσεων σκούπα", όπως προκύπτει από τον αριθμό και την επαναληπτικότητα των ενεργειών (που δεν είναι μόνον 2-3, όπως εσφαλμένως αναγράφεται από εσάς στο ως άνω κείμενο), η παρουσία της Δημοτικής Αρχής, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, θα συνεχισθεί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη