30 Αυγ 2011

Κλειστή η πόρτα της ΝΔ στον Βενιζέλο

«Τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση, περίπου μίας ώρας, που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ. Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι...
«υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων» και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει ευρεία συναίνεση στο υπό κατάρτιση εθνικό φορολογικό σύστημα, ώστε να είναι στέρεο, μόνιμο και να λειτουργεί «ως καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας».

«Είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση, με ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων» είπε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά συζήτηση από κοινού με την τρόικα των οικονομικών δεδομένων. Οι δημοσιονομικοί στόχοι -τόνισε- παραμένουν «απολύτως σταθεροί».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ «εκτενή και ουσιαστική». Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα θέματα που αποτελούν «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, εν όψει των συνεχιζόμενων επαφών με τους εκπροσώπους της.

Από την πλευρά της ΝΔ διέρευσε ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα οικονομικά ζητήματα από τον υπουργό Οικονομικών, κρατώντας όμως ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΗ την πόρτα της συναίνεσης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη