4 Αυγ 2011

Μπορεί κάποιος να μου λύσει αυτή την απορία;

Καλά ρε καρντάσια, εμείς οι ιθαγενείς τρώμε μεγκάχορτο και αλαφουζόχορτο κάθε βράδυ απο τα κανάλια για το πόσο καλό και τρομερό πρωθυπουργό έχουμε και διαβάζουμε στις ψεκασμένες με ψυχαρόζουμο φυλλάδες τους για τις θετικές επιδράσεις του μνημονίου στην ελληνική οικονομία ( βλέπε ανάσα, σωτηρία κτλ), αυτοί όμως οι Ευρωπαίοι που μας δίνουν τα καλά τους δις ευρώ, τα παρακάτω δελτία της βουλής των Ελλήνων γιατην πορεία του προϋπολογισμού; • Το έλλειμμα, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, είναι αυξημένο κατά 27,7%, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!!Διαμορφώθηκε στο 2,5% του ΑΕΠ έναντι περυσινού ελλείμματος 1,9% του ΑΕΠ.
 
• Το έλλειμμα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο εάν δεν είχαν συγκρατηθεί οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1,6 δισ. ευρώ περίπου (0,8% του ΑΕΠ). Το Δελτίο, μάλιστα, σημειώνει ότι «η μείωση των δαπανών για επενδύσεις δεν ενδείκνυται σε περιόδους ύφεσης, μιας και συμβάλλει στην επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και των επιχειρηματικών προσδοκιών».
 
• Το εσωτερικό χρέος -οι ληξιπρόθεσμες, δηλαδή, οφειλές του Δημοσίου προς τους Ιδιώτες- έχει διογκωθεί.
Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου έχουν συσσωρευτεί ανεξόφλητες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η εξόφληση των οποίων θα επιδράσει ανοδικά στις ήδη αυξημένες πρωτογενείς δαπάνες.
 
• Η δυναμική του χρέους προς το ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς οι παράγοντες που το προσδιορίζουν εξελίσσονται αρνητικά.
 
Αυτά τα στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι του Μνημονίου.´´ Αυτά δεν τα λέει κάποιος ...κακός άνθρωπος που μισεί τον λαοπρόβλητο ΓΙΏΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ σαν τον Σαμαρά τον Τσίπρα και την Αλέκα, αλλά το εξαμηνιαιο δελτίο της βουλής για την πορεία της επίτευξης των στόχων του προϋπολογισμού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΉΣ. ΧΑΛΟΟΟΥΥΥΥΥ ΑΚΟΎΕΙ κανείς;;; Δηλαδή ρε θα τρελαθώ εντελώς; Μέγκα βλέπουν στις Βρυξέλλες και διαβάζουν Ψυχάρη; Η απορία μου είναι: ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΜΈΓΚΑ; Στις Άλπεις, στο διάστημα ή στον Πύργο του Άιφελ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη