19 Αυγ 2011

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η συμφωνία Ελλάδας Φινλανδίας

Aπό το μικροσκόπιο των χωρών της Ευρωζώνης περνάει η συμφωνία Ελλάδας Φινλανδίας που αφορά την παροχή εγγυήσεων προς τη χώρα μας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο Αλταφάζ, απευθυνόμενος στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ζήτησε να μην αξιώσουν σκληρούς όρους σε αντάλλαγμα για τη δεύτερη συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας.

Οι σχετικές συζητήσεις στο επίπεδο του Συμβουλίου ήδη έχουν ξεκινήσει, τόνισε ο Αλταφάζ, ενώ εξετάζεται το κατά πόσο αυτές συμπνέουν με το πνεύμα της απόφασης της 21ης Ιουλίου και δεν εισάγουν στοιχεία στρέβλωσης της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της πλήρους και ταχείας εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων προϋποθέσεων και υπερβολικών εγγυήσεων στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας. "Θα πρέπει να αποφύγουμε το να υπάρξουν πολλές δεσμεύσεις, πολλές εξαρτήσεις από όρους, πολλές εγγυοδοσίες", δήλωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι όλες οι πτυχές της συμφωνίας πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν καταληκτικές προθεσμίες, πρόσθεσε.

tvxs.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη