3 Αυγ 2011

Ντάριο Κρέσιτς: "Θέλω να παίζω !"

Ο ΝΤΑΡΙΟ ΚΡΕΣΙΤΣ ΣΤΟ «ARENA CHANNEL»:

«ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ»

Ο Ντάριο Κρέσιτς φιλοξενήθηκε στο «Arena Channel» της «Θεσσαλονίκης Τηλεόραση». Ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μίλησε για την περυσινή σεζόν, τους νέους στόχους του «δικεφάλου», το παιχνίδι με τη Βαλερένγκα και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι σημαντικό για έναν τερματοφύλακα να αναγνωρίζεται η αξία του. Φέτος ξεκίνησα ως βασικός στο πρώτο παιχνίδι και σίγουρα αυτό είναι κάτι, που μπορεί να με βοηθήσει ψυχολογικά. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα περίεργο άθλημα και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι όλη τη χρονιά».

Σε ό, τι αφορά την εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Κροάτης γκολκίπερ τόνισε: «Οι παίκτες είναι κουρασμένοι στα φιλικά λόγω της έντονης προετοιμασίας. Τώρα όμως, που ξεκινούν τα σημαντικά ματς, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (σ.σ με τη Βαλερένγκα) σίγουρα χρίζει τον ΠΑΟΚ ως φαβορί, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η ζημιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και να «τελειώσουμε» την πρόκριση. Άλλωστε το παράδειγμα των αγώνων με τη Βαλερένγκα πριν από δύο χρόνια είναι το καλύτερο στην προκειμένη περίπτωση. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα και αν τυχόν ο αντίπαλος καταφέρει και σκοράρει, τότε αποκτά αυτοπεποίθηση».

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο Όσλο λίγες μέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα, που έπληξαν τη νορβηγική πρωτεύουσα. «Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε δύο ημέρες στο Όσλο και βιώσαμε από κοντά το κλίμα που επικρατούσε, τη θλίψη, που ένιωθε Καταθέσαμε λουλούδια πριν τον αγώνα και ο κόσμος μας χειροκρότησε. Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή».

Όσο για το τι είναι αυτό, που του κάνει εντύπωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.. «Από την πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα, έχω δει παράξενα πράγματα, όπως είναι για παράδειγμα η διαιτησία, αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά και απλά να κοιτάζουμε μπροστά».

Με την περυσινή του πορεία στο Europa League ο «δικέφαλος» έχει ανεβάσει τον πήχη… «Αν δεν περάσουμε τη Βαλερένγκα, δε θα μπορούμε να μιλάμε για τη συνέχεια στην Ευρώπη. Αυτό, που θέλουμε, είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι. Δε βάζουμε στόχους. Ξέρουμε μόνο τι πρέπει να κάνουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για το κατά πόσο τον ενόχλησε το γεγονός, ότι δεν αγωνίστηκε στο περσινό παιχνίδι της Κροατίας κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είπε: «Με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν η πιο κατάλληλη ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητες μου στον προπονητή της εθνικής μου ομάδας. Έχω φύγει από τα 16 μου από την Κροατία και οι συμπατριώτες μου δε με γνωρίζουν αρκετά καλά. Ήταν ευκαιρία για μένα να δείξω ποιος είμαι και να διεκδικήσω μία θέση στην εθνική ομάδα. Το ποδόσφαιρο όμως είναι απρόβλεπτο. Είχα παίξει όλα τα παιχνίδια του ομίλου, αλλά δεν έπαιξα σ’ αυτό το τελευταίο παιχνίδι, που το ήθελα πολύ. Ήταν κάτι, που με πίκρανε πολύ».

Για τα σενάρια, τα οποία είχαν αναπτυχθεί στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, σχετικά με πιθανή μετακίνηση του σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ο Ντάριο Κρέσιτς δήλωσε: «Η αλήθεια είναι, ότι από τη στιγμή, που διαπίστωσα, ότι δεν αγωνίζομαι ήθελα να συζητήσω με το σύλλογο, έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση, για να βγουν όλοι κερδισμένοι, μία λύση, σωστή και για τις δύο πλευρές. Για τον τερματοφύλακα το πιο σημαντικό είναι να παίζει, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να πάει μπροστά στην καριέρα του. Όντως το είχα σκεφτεί, όμως οι συζητήσεις αυτές δεν προχώρησαν και όπως βλέπετε, αυτήν τη στιγμή είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ, έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα μου και μόνο αυτήν σκέφτομαι».

Ο ανταγωνισμός στον ΠΑΟΚ πιθανότατα θα είναι το ίδιο σκληρός και φέτος… «Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Εγώ κοιτάζω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα καθαρά και μόνο του προπονητή».

Όσο για το ποια θεωρεί ο ίδιος την πιο δύσκολη ευρωπαϊκή βραδιά, τόνισε: «Το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Φενέρ ήταν το πιο δύσκολο βράδυ. Γνώριζα πολύ καλά κι εγώ και οι συμπαίκτες μου τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, για ολόκληρη την ιστορία της ομάδας και θέλαμε να το κερδίσουμε με κάθε τρόπο. Ένιωσα διπλά χαρούμενος, όταν είδα το «Μούσλι» να σκοράρει και ένιωσα σίγουρος για τη πρόκριση και για το γεγονός, ότι δώσαμε τόσο μεγάλη χαρά στον κόσμο της ομάδας».

Για το πώς ένιωσε ο ίδιος και οι συμπαίκτες μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ, ο Ντάριο Κρέσιτς δήλωσε: «Ήμασταν όλοι πολύ απογοητευμένοι, που δεν καταφέραμε να προκριθούμε κόντρα στον Άγιαξ, νιώσαμε άτυχοι αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα τρελό παιχνίδι εκείνο στην Τούμπα και ξέραμε, ότι μπορούσαμε να τους κερδίσουμε».

Η χειρότερη στιγμή για τον Κροάτη, για το διάστημα, που φορά τα ασπρόμαυρα, ήταν η νύχτα του αποκλεισμού από την ΑΕΚ. «Ο ημιτελικός του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ ήταν το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν για την ομάδα, κυρίως γιατί νιώθαμε απογοητευμένοι που δε δώσαμε χαρά στον κόσμο. Ξέραμε πόσο πολύ το ήθελαν οι οπαδοί μας και τι σήμαινε για όλους η πρόκρισή μας στον τελικό».

Σχετικά με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια σχολίασε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαι συμπαίκτης με τον Βιεϊρίνια, γιατί ξέρω όχι μόνο τι ποδοσφαιριστής είναι, αλλά και τι άνθρωπος είναι. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα και είμαι όντως πολύ χαρούμενος, που συνεργάζομαι μαζί του».

Ο καλύτερος φίλος του Κρέσιτς στον ΠΑΟΚ, πάντως, δε μένει πια στην Τούμπα. «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Μουσλίμοβιτς. Τώρα δεν είναι πια παίκτης του ΠΑΟΚ. Μιλάω μαζί του κι επειδή ακόμη δεν έχει υπογράψει σε κάποια ομάδα, αστειευόμαστε μεταξύ μας και του λέω, ότι μάλλον περιμένει να τελειώσει πρώτα το δύσκολο στάδιο της προετοιμασίας και να υπογράψει μετά στη νέα του ομάδα!».

Για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός, ότι στην άμυνα του ΠΑΟΚ αγωνίζεται ο Πάμπλο Κοντρέρας. «Νιώθω ασφάλεια με τον Κοντρέρας στην άμυνα. Όταν έχεις ένα τέτοιο παίκτη δίπλα σου νιώθεις ασφαλής. Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη. Κάθε μπαλιά είναι επικίνδυνη και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει. Και μάλιστα το λάθος του τερματοφύλακα το βλέπουν όλοι. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία τόσο αξιόπιστη άμυνα».

Σε ερώτηση που του έγινε για τον νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αστέριο Γιακουμή, ο Ντάριο Κρέσιτς απάντησε: «Νομίζω, ότι ίσως συνεργάζομαι με τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα! Τον πιστεύω πάρα πολύ κι ας λογίζεται στον ΠΑΟΚ ως η τρίτη ή τέταρτη λύση. Ωστόσο το σημαντικό για τον τερματοφύλακα είναι να παίρνει παιχνίδια. Η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι όπως οι υπόλοιπες. Όταν κάθεται στον πάγκο, δεν μπορεί να βελτιωθεί και να προχωρήσει μπροστά, να αποκτήσει τις απαιτούμενες εμπειρίες».

Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα… «Για το πρωτάθλημα δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι. Αυτό, που μπορούμε σίγουρα να υποσχεθούμε όλοι μας, είναι ότι θα καταθέσουμε και τη ψυχή μας στον αγωνιστικό χώρο, για να φτάσουμε την ομάδα όσο το δυνατό ψηλότερα».

Σε ό, τι αφορά την ανταπόκριση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας παρά την οικονομική κρίση, υπογράμμισε: «Τα εισιτήρια διαρκείας είναι ένας τρόπος έκφρασης της αγάπης του κόσμου και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους Έλληνες. Ζω στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τα τελευταία δύο αντιλαμβάνομαι μία μεγάλη αλλαγή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αλλάξει η κατάσταση, γιατί όσο υπάρχουν προβλήματα και ο κόσμος δεν αισθάνεται καλά στη χώρα του, μπορεί να δημιουργηθούν πολύ άσχημες καταστάσεις. Ο κόσμος πάντως στη Θεσσαλονίκη είναι τρελαμένος με το ποδόσφαιρο. Παντού υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Είναι κάτι εκπληκτικό. Η τρέλα τους είναι μοναδική. Βέβαια όλα αυτά, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Γιατί στην ήττα, και πάλι εκφράζουν την τρέλα τους για την ομάδα, αλλά ακριβώς αντίστροφα!».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη