29 Αυγ 2011

Σωστή πρόταση του Γ.Μπουτάρη για τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Το εγκατειλημμένο και ετοιμόρροπο Μουσουλμανικό τέμενος, που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο Πάυλου Μελά (στην οδό Λαγκαδά), και καταχρηστικά αποκαλείται "τζαμί του Λεμπέτ" (από την παρακείμενη περιοχή που λεγόταν Λεμπέτ, επί Οθωμανικής κατοχής), προτείνει..
 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να μετατραπεί σε τζαμί, αφού ανακαινιστεί.
Η αλήθεια είναι ότι, στη Θεσσαλονίκη του 1 και πλέον εκατομμυρίου, όπου ζουν πάνω από 20.000 μουσουλμάνοι (κι όχι 5.000 όπως γράφουν τοπικά ΜΜΕ), είναι απαραίτητος ένας λατρευτικός χώρος. Οι άνθρωποι κάθε θρησκείας έχουν το δικαίωμα να έχουν το χώρο προσευχής τους, και η Θεσσαλονίκη, μια πόλη φιλόξενη και κοσμοπολίτισσα, που δεν γνωρίζει τι θα πεί η λέξη "ξενοφοβικός" θα πρέπει να έχει ένα τζαμί για τις ανάγκες των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.
Και δεν υπάρχει -εκτιμούμε- καταλληλότερος χώρος από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Φυσικά, αυτό θα το αποφασίσει ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, στον οποίο υπάγεται η περιοχή, αλλά η παρέμβαση Μπουτάρη, θα βοηθήσει να καταλήξουμε επιτέλους σε ένα χώρο, όπως πρέπει.
Όπως οι Χριστιανοί σε μουσουλμανικές πόλεις, απαιτούν και έχουν τις εκκλησίες τους, έτσι και οι μουσουλμάνοι, όσοι κι αν είναι, από τη στιγμή που είναι κάποιες χιλιάδες, δικαιούνται ένα χώρο λατρείας.
Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις πολύ σωστές παρατηρήσεις του προέδρου του συλλόγου Ιμβρίων, που μίλησε για την άρνηση της Τουρκίας να παρέξει χώρο λατρείας στους Χριστιανούς της Ίμβρου, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία, να το ξαναθυμίσουμε στους Τούρκους.
Βεβαίως, δεν πρέπει να συγχέουμε τους μουσουμάνους με τους Τούρκους ! Δεν ταυτίζονται!
Στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων, είναι από το Μπαγκλαντές !
Να προχωρήσει λοιπόν το έργο, αφού όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων στη Θεσσαλονίκη, συμφωνούν με την επιλογή του χώρου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη