19 Αυγ 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης των Η.Π.Α. Κωνσταντίνο Χατζηστεφανίδη και τον απερχόμενο πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. και πρόεδρο της Ανώτατης Αρχής Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου Παναγιώτη Σπηλιάκο πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Π. Ψωμιάδης συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. και του ευχήθηκε να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία και την ίδια δυναμική το πλούσιο και τόσο σημαντικό έργο του απερχόμενου προέδρου Π. Σπηλιάκου και όλων των μελών των Παμμακεδονικών Ενώσεων «που κρατούν ψηλά την εθνική μας σημαία, που μάχονται σθεναρά για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, που με κάθε πράξη και πρωτοβουλία τους αποδεικνύουν πόσο αγαπούν και πόσο στηρίζουν την Ελλάδα και τους συμπατριώτες τους».

Ο κ. Π. Ψωμιάδης συζήτησε με τους εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Ένωσης για τα κρίσιμα εθνικά θέματα, για τις τρέχουσες εξελίξεις με τα Σκόπια καθώς και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ομογενείς, ενώ στο τέλος της συνάντησης τους προσέφερε ιστορικά βιβλία για τη Μακεδονία. «Η Μακεδονία δεν ξεπουλιέται και δεν εκχωρείται σε κανέναν. Εμείς δεν πρόκειται να κατεβάσουμε τη σημαία της Μακεδονίας από τον ιστό της Ελλάδας. Χρέος όλων των απανταχού Μακεδόνων είναι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις προκλητικές και συντονισμένες προσπάθειες ξεπουλήματος και παραχάραξης της ιστορίας και σφετερισμού της εθνικής μας ταυτότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Ψωμιάδης.

Ο κ. Π. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον Ελληνισμό της Διασποράς που κρατά ψηλά τη σημαία της πατρίδας. «Χρωστάμε στους Απόδημους, στο πιο ισχυρό αλλά και πιο αδικημένο παιδί του ελληνισμού» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη στήριξη τώρα που η Ελλάδα περνά και πάλι ιστορικά δύσκολες στιγμές.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Χατζηστεφανίδης όσο και ο κ. Σπηλιάκος ευχαρίστησαν τον κ. Ψωμιάδη για την αγάπη του προς τους Αποδήμους «που τη δείχνει με κάθε ευκαιρία» όπως είπαν χαρακτηριστικά, ενώ τον συνεχάρησαν για την προσφορά του στα εθνικά θέματα αλλά και την στήριξή του, εδώ και δεκαετίες, προς τον Ελληνισμό της Διασποράς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη