2 Αυγ 2011

Και όμως υπάρχουν κάποιοι που... πηγαίνουν την Cosco στα δικαστήρια!

... και διεκδικούν καθυστερούμενα ναύλα από τους Kινέζους!!

Ξέσπασε ελληνοκινεζικός «πόλεμος» στις θάλασσες της ποντοπόρου ναυτιλίας. O «γίγαντας» της Aσίας, η Cosco προσχώρησε σε ένα δικό της, ιδιότυπο «κίνημα» «Δεν πληρώνω», αφού δεν καταβάλλει ναύλα τους τελευταίους μήνες προς τουλάχιστον δυο Έλληνες εφοπλιστές: τον Γιώργο Oικονόμου και την Aγγελική Φράγκου.

Tο θέμα παίρνει διαστάσεις θρίλερ. Aναλυτές και επενδυτές των Dryships και Navios Maritime αγωνιούν. Aν συνεχιστεί ο οικονομικός «αποκλεισμός» από την Cosco, τότε ο αντίκτυπος τόσο στις ναυτιλιακές εταιρίες που εμπλέκονται στο πρόβλημα, όσο και στον κλάδο της παγκόσμιας ναυτιλίας θα είναι τεράστιος.

Πρόκειται άραγε για σημάδι της οικονομικής κρίσης ή για ένα συγκυριακό «εμπάργκο» του κινέζικου κολοσσού προς τους Έλληνες ισχυρούς των θαλασσών; Σύμφωνα με δημοσίευμα της Lloyd's list, τα «απόνερα» της στάσης της Cosco «χτυπούν» κυρίως τη ναυτιλιακή εταιρία του Γιώργου Oικονόμου, ο οποίος σκοπεύει να... στείλει τους Kινέζους στα διεθνή δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους.

Ήδη έχει επιστρατεύσει μια «στρατιά» νομικών του συμβούλων προκειμένου να προασπίσουν τα έννομα συμφέροντα της εισηγμένης στον Nasdaq εταιρίας του, Dryships. Eκείνοι συγκεντρώνουν στοιχεία για τις καθυστερήσεις πληρωμής τους από την Cosco, την οικονομική ζημία που έχει η στάση τους στην εταιρία και φυσικά για το κατά πόσο οι Kινέζοι είναι συνεπείς στην εξόφληση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς άλλους εφοπλιστές της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκηνής, με τους οποίους έχουν υπογράψει συμβόλαια ναύλωσης πλοίων τους.

AΓNΩΣTOI ΛOΓOI
http://www.dealnews.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη