29 Σεπ 2011

Ηττήθηκε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-2

Παρότι κέρδιζε 1-0 μέχρι το 87ο λεπτό, η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-2 στο ΟΑΚΑ από την Στουρμ Γκρατς για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Μπήκε φουριόζα...

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο παιχνίδι, δείχνοντας ότι άφησε πίσω της τα απανωτά στραπάτσα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δυστυχώς, όμως για την ομάδα του Χιμένεθ οι 4-0 τελικές προσπάθειες στο πρώτο 10λεπτο, δεν καρποφόρησαν και γι' αυτό ευθύνεται κυρίως ο Μπέλεκ, ο οποίος έχασε το... άχαστο στο 6`, αλλά και ο Τσάβλινα, ο οποίος απέκρουσε επικίνδυνο σουτ του Γκούντιονσεν από το ύψος του πέναλτι.

...και μετά κάθισε

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός και η ποιότητα του αγώνα έπεσαν κατακόρυφα, με τον Χοσέ Κάρλος στο 31` να υπενθυμίζει ότι η μοναδική ομάδα που μπορεί να απειλήσει είναι η ΑΕΚ και τον Αραμπατζή να παραμένει ένας από τους... θεατές που δεν πλήρωσαν εισιτήριο για το αποψινό παιχνίδι.

Ταμπούρι και... Αντερλεχτ

Οι αυστριακοί παρέμεναν καλά "ταμπουρωμένοι" μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να μη δίνουν χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν έβρισκαν διαδρόμους για την εστία της Στουρμ. Το ημίχρονο έληξε και στα αποδυτήρια οι παίκτες της ΑΕΚ έμαθαν για τη νίκη της Αντερλεχτ στη Ρωσία, που καθιστά τους βέλγους φαβορί του ομίλου.

Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος... Στάντφεστ και γκολ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη. Ενα σουτ του Λεονάρντο, με το ξεκίνημα, ήταν απλά ο προάγγελος για το γκολ του 50ου λεπτού. Ο Λεονάρντο βγήκε με κινηματογραφική ταχύτητα στην αντεπίθεση, σέντραρε ο Χοσέ Κάρλος πλάσαρε και ο... Στάντφεστ με κεφαλιά το σιγούρεψε, κάνοντας το 1-0 σε βάρος της ομάδας του.

Λάθος ο Δέλλας και αποβολή

Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 52`, χάρη σε ένα αψυχολόγητο λάθος του Τραϊανού Δέλλα στην άμυνα, που τον ανάγκασε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 3 λεπτά και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ανέβουν και να πάρουν το κέντρο, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Αραμπατζή.

Γιούχα στην αλλαγή του Λεονάρντο

Στο 67' ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να αντικαταστήσει τη μοναδική πηγή κινδύνου για την εστία της Αντερλεχτ, τον Λεονάρντο, και ο ισπανός έγινε δέκτης αποδοκιμασιών για την επιλογή του αυτή. Μάλιστα, ο Κλωναρίδης, ο οποίος πέρασε στη θέση του λίγο έλειψε να προσφέρει στον Μπόντουλ το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το σουτ του κροάτη από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Μπλακ άουτ και ανατροπή

Στα τελευταία λεπτά, όλη η ομάδα της ΑΕΚ έπεσε σε λήθαργο... Επαθε μπλάκ άουτ και δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε 5 λεπτά! Ενα στο 87' από συνδυασμό δεξιού μπακ και κεντρικού αμυντικού (!) και ένα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον νεοεισελθών Χάας.

sport.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη