8 Σεπ 2011

9-9-2011: η κρισιμότερη ημέρα στην 103χρονη ιστορία του Ηρακλή

Όπως διαβάσατε σε προηγούμενες αναρτήσεις (εδώ, εδώ ), ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη football league 2 καθώς η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ τον τιμώρησε για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά του δίνει το δικαίωμα της απόσυρσης ως το πρωί της Παρασκευής (αύριο) 9-9-2011. Η Π.Α.Ε. απάντησε σε επίσημη ανακοίνωσή της "Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές, απεμπολώντας τα δικαιώματά μας.".
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αποσύρει την προσφυγή στα..
 πολιτικά δικαστήρια, υποβιβάζεται στη Γ' Εθνική (football league 2), ενώ αν υποκύψει στον εκβιασμό και την αποσύρει παραμένει υποβιβασμένος στη Β' Εθνική (football league).
Το διακύβευμα είναι η αξιοπρέπεια ή το (ομιχλώδες) μέλλον;

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΠΟ, με μια άθλια, κατάπτυστη, εξοργιστική, "νταβατζιλίδικη" λογική, πολεμάει λυσσαλέα την ιστορική ομάδα και το δίλλημμα για τους ανθρώπους του "γηραιού" είναι πολύ μεγάλο και πολύ ψυχοφθόρο.
Η επιμονή στα πολιτικά δικαστήρια, έχει να του προσφέρει λιγότερα από τα ψίχουλα που του δίνουν οι δήμιοί του: αν κερδίσει θα έχει περάσει τόσος καιρός, που πρακτικά θα έχει υποβαθμιστεί τόσο η ομάδα, που δύσκολα θα ξανασηκώσει κεφάλι σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον.

Μπορεί βέβαια, τα πολιτικά δικαστήρια να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου και να ξεβρωμίσει το απόλυτα διεφθαρμένο ελληνικό πορδόσφαιρο. Αλλά ο Ηρακλής τι θα κερδίσει; Άλλοι θα επωφεληθούν !!!
Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες, ο Ηρακλής βρέθηκε ανυπεράσπιστος σχεδόν, να παλεύει μόνος του απέναντι σε έναν κόσμο διαπλοκής, διαφθοράς και ομερτάς. Οι άλλες ομάδες "κάνουν την πάπια", αλλά αν ο Ηρακλής δημιουργήσει δεδικασμένο και απειλήσει το "αυτοδιοίκητο" όλες θα το εκμεταλλεύονται στο μέλλον! Θα πάρουν αέρα! Και γιατί να θυσιαστεί ο Ηρακλής;;;

Ταυτόχρονα, η χώρα περνάει μια σοβαρή κρίση που απειλεί με εξαφάνιση την κυβέρνηση, την οποία βολεύει η μετάθεση της οργής σε οπαδικό επίπεδο και αφαλώς προτιμά το επίκεντρο των επεισοδίων στη ΔΕΘ και οι τηλεοπτικοί φακοί να ψάχνουν τους οπαδούς του Ηρακλή, παρά τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που θα διαδηλώνουν παράλληλα. Ο νοών, νοείτω...

Όπως και να ΄χει το πράγμα, η αυριανή ημέρα είναι πολύ δύσκολη και οι άνθρωποι που αγαπούν τον Ηρακλή, όχι μόνο ως οπαδοί, αλλά ως ιδέα, που διαχρονικά συσπείρωνε γύρω από κάτι κοινό, αγωνιούν αφάνταστα.

Δεν ξέρω αν τελικά θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην αγωγή τους στα πολιτικά δικαστήρια (φαντάζομαι πως δεν θα επιμείνουν, άσχετα με το τι λέει η ανακοίνωση της ΠΑΕ), σε κάθε περίπτωση όμως, μόνο μια κουβέντα μπορώ να πώ ως φινάλε: ο Θεός να βάλει το χέρι του.

ΦΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΥ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη