7 Σεπ 2011

Από το Blitzkrieg στο Blitzgreek

του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου

Ουδόλως με εξέπληξε η χθεσινή εμφάνιση του νομίμως διορισμένου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου.
Και φυσικά ούτε και τα όσα ανεκοίνωσε ως δήθεν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Απλώς, η τρόικα έφυγε προ εβδομάδος αηδιασμένη από την Αθήνα διαπιστώνοντας ότι αυτό το πράμα που φέρει τον τίτλο  «ελληνική κυβέρνηση» θέλει μόνον να βουλιάζουμε και να αλλάζουμε επί τα χείρω χωρίς αυτοί να μπορούν να πάρουν πίσω τα δανεικά τους. Διότι η ίδια η κυβέρνηση ...
και αυτοί που παριστάνουν τα μέλη της επιδίωξαν συστηματικά την καταστροφική για τα συμφέροντά τους ΑΛΛΑΓΗ από το 1981 και δώθε με τα δικά τους τα λεφτά. Διότι η τρόικα, όπως και το κυβερνών κόμμα, γνώριζε και γνωρίζει ότι το σύνθημα της ΑΛΛΑΓΗΣ ήταν και είναι μία φενάκη, αλλά η κυβέρνηση παριστάνει πως δεν ξέρει. Ήταν το σύνθημα που έδωσε στον έλληνα πολίτη  την ψευδαίσθηση ότι αποτελεί μία οντότητα, ότι έχει λέγειν, ότι παίρνει την τύχη στα χέρια του, ότι θα τρώει με χρυσά κουτάλια, ότι δεν θα τον φακελώνει η οποιαδήποτε Ασφάλεια.

Θυμηθείτε την θεατρική παράσταση της καύσης των χάρτινων φακέλων στην υψικάμηνο της Χαλυβουργικής και το δικαίωμα που είχε ο κάθε «αντιστασιακός» και «αγωνιστής» να πάρει αντίγραφο του δικού του φακέλου. Όλοι αυτοί οι δημοκράτες και μεταλλαγμένοι μετΑΛΛΑΧΤΕΣ έπαιζαν θέατρο, αφού γνώριζαν ότι ο χάρτινος φάκελος αντικαθίστατο σταδιακά από τον ηλεκτρονικό είτε της Ασφάλειας είτε των Τραπεζών. Γνώριζαν ότι όση Δημοκρατία και αν υπάρχει, οι τηλεφωνικές συνομιλίες θα υποκλέπτονται προς προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της εθνικής ασφάλειας. Προκειμένου δε για πρωθυπουργούς, προς προάσπιση του συμφέροντος των πολυεθνικών και της εθνικής ασφάλειας των συμμάχων μας.

Η εκφρασμένη σκέψη μας, οι εξωτερικευόμενοι στοχασμοί μας ανοιχτό βιβλίο στους ωτακουστές  Ηρακλείς της Δημοκρατίας. Και για να κάνουν πιο πιστευτή τη Δημοκρατία και τον σεβασμό στην προσωπικότητα του πολίτη ψήφισαν και τον νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τώρα δικαιούμαι να αγνοώ ότι ο παιδεραστής και με τη βούλα [δικαστική κρίση] γείτονάς μου δίνει καραμέλες στα παιδάκια μου με ανήθικους σκοπούς, έτσι για να δώσω ένα ακραίο παράδειγμα. Τον προστατεύει ο νόμος Σημίτη-Αλιβιζάτου και όλης της προοδευτικής πρωτοπορείας. Κι’ έτσι, αποχαυνωμένος από τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, δεν πίστευα μέχρι και το 2009 ότι θα έλθει η ώρα που θα πρέπει να επιστρέψω τα δανεικά με βίαιο τρόπο και δεν θα μπορώ, διότι  θα έλθει η εθνοσωτήριος 04.10.2009 για να ανακαλύψω ότι είμαι επιβάτης του Τιτανικού ή διασωληνωμένος στην Εντατική και ότι οι λαθρομετανάστες δεν θα μου επιτρέπουν να κυκλοφορώ μετά τη δύση του ηλίου ή σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας μου, τις οποίες θα έχουν καταλάβει de facto υπό την αιγίδα των φιλεύσπλαχνων, αλλά και κρατικοδίαιτων, αλληλέγγυων.              

Και μέσα στο μπάχαλο αυτό να  και η αθώωση των ολυμπιονικών μας Κεντέρη και Θάνου λόγω αμφιβολιών. Δικαστική κρίση είναι από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και πρέπει να τη σεβαστώ. Τη σέβομαι ως και εκ της ιδιότητός μου, αλλά δεν μπορώ να μη διερωτηθώ: τι είναι αυτό που θα με έκανε, αν ήμουν στην έδρα, να αμφιβάλλω για το «στημένο» τροχαίο και για την πρόθεση των δύο «αθλητών» να αποφύγουν τον έλεγχο ντόπινγκ, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι είναι βουτηγμένοι στα βαρβιτουρικά, όπως φαίνεται μόνο και μόνον από την όψη τους; Θα υπέθετα ως ακρότατα αφελής και καλόπιστος ότι το τροχαίο ήταν πράγματι ατύχημα. Άδειοι οι δρόμοι και το δίκυκλο γλίστρησε σε μία στάλα λαδιού που είχε πέσει από κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο την ώρα που η Θάνου έλεγε στον Κεντέρη «μην τρέχεις, θα σκοτωθούμε και δεν θα προλάβουμε τον έλεγχο ντόπινγκ», με αποτέλεσμα να ταραχτεί ο Κεντέρης συνειδητοποιώντας ότι μπορεί να χάσουν τον έλεγχο ντόπινγκ και να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου από την ταραχή. Έχασε και τον έλεγχο του δικύκλου, αλλά και τον έλεγχο ντόπινγκ. Κάπως έτσι πρέπει να διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα. Στη συνέχεια οι αθλητές μεταφέρονται επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται επί 48ωρο για εκδορές. Πληροφορούνται ότι τους αναζητούν οι αρμόδιοι για έλεγχο ντόπινγκ και δεν πάει το μυαλό τους ότι μπορούν να τηλεφωνήσουν  αμέσως, να δώσουν το στίγμα τους και να καλέσουν την Επιτροπή να πάρει δείγμα των υγρών τους εντός του νοσοκομείου. Κι’  αν η Επιτροπή ηρνείτο λόγω διαδικασιών [πρέπει να έλθετε εδώ κ.λπ.] να δήλωναν ότι είναι καθαροί, ότι η Επιτροπή είναι ανάλγητη και δεν σεβάσθηκε τον πόνο τους που έπεσαν θύματα ενός τροχαίου ατυχήματος, το οποίο μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε οπουδήποτε.

Αναρωτιέμαι εγώ τώρα, χωρίς να διαθέτω το IQ του Αντιπροέδρου μου. Να, λοιπόν, γιατί το γερμανικό blitzkrieg έχει μετατραπεί σε blitzgreek. Διότι αμφιβάλλουμε για τα αυτονόητα και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν μεριμνούν για το δικό μας καλό και όχι για το δικό τους και της παρέας τους.

Κύριε Μηλιώκα, ήλθε η ώρα της δικαίωσής σας. Η ίδια η Πολιτεία, δια του συνόλου των εξουσιών της, μάς αποκαλεί μαλάκες, όπως φοβόσουν ή προέβλεπες ήδη από το 1984 τραγουδώντας το «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες» που χλεύαζαν οι κρατικοδίαιτοι κουλτουριάρηδες και  αντιστασιακοί.                  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη