11 Σεπ 2011

Το ανέκδοτο με τον γρύλλο το ξέρετε;

Την 30.05.2011 ο κ. Ν. Κωτσικόπουλος δημοσίευσε άρθρο του στο sofokleousin.gr, με το οποίο θύμιζε στους παλαιότερους και πληροφορούσε τους νεώτερους για το σύνθημα «Αυτή η δραχμή είναι δική σου», με το οποίο προσπάθησε το 1963 η βλακώδης δεξιά, υπό τον τίτλο ΕΡΕ, να ανακόψει την πορεία της Ένωσης Κέντρου προς αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο λαός δεν μάσησε και ..
την 16.02.1964 έδωσε αυτοδυναμία στον Γεώργιο Παπανδρέου με 54%. Το σύνθημα εκείνο αποτελούσε τον πολιορκητικό κριό, αλλά και το κύκνειο άσμα, της ελίτ που είχε αναδυθεί από τον δοσιλογισμό και είχε ξεκοκκαλίσει τους πόρους του σχεδίου Μάρσαλ. Πρόκειται για την ελίτ που αγκάλιασε την 21.04.1967 και τώρα έχει αγκαλιάσει τον εγγονό τού Γέρου της Δημοκρατίας!


«Αυτό το ευρώ είναι δικό σου» τιτλοφορούσε το άρθρο του ο κ. Κωτσικόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Δραχμανάκη που μας απειλούσε ότι αν δεν κάτσουμε φρόνιμα να μας κόψει το σβέρκο ο Μεγάλος ΚΑΝΩνιέρης της νεώτερης ελληνικής ιστορίας που ακούσει στο όνομα αΓΑΠούλης, θα βγούμε από το ευρώ και θα επανέλθουμε στη δραχμή.

Προ ημερών κινήθηκε στα ίδια χνάρια η υπουργός Α-παιδείας κ. Διαμαντοπούλου. Μας προειδοποίησε και αυτή ότι θα χάσουμε το ευρώ μας, αν δεν δεχθούμε να μας σφάξει ο ΑΓΑπούληΣ μας. Σήμερα [11.09.2011] ανακοινώθηκε νέο χαράτσι. Και μάλιστα τέτοιο που κανείς δεν θα μπορεί να πει «δεν πληρώνω, διότι δεν έχω, πήγαινέ με φυλακή». Θα εισπραχθεί με τον πλέον εκβιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο: μέσω της ΔΕΗ. Δεν πληρώνεις το χαράτσι; Σου κόβω το ρεύμα.

Μήπως ήλθε η ώρα να απαντήσει ο ελληνικός λαός παραφράζοντας το γνωστό ανέκδοτο με τη φράση «δεν μας γ… και σεις και το ευρώ σας;».

Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. 1] Για τους ελάχιστους που δεν έχουν ακούσει το ανέκδοτο υπενθυμίζω: ένας οδηγός κινείται σε εθνική οδό μεταμεσονύκτιες ώρες. Ξάφνου μένει από λάστιχο, οπότε διαπιστώνει ότι δεν έχει μαζί του τον γρύλλο για να ανασηκώσει το αυτοκίνητο και να τοποθετήσει τοη ρεζέρβα στη θέση του σκασμένου λάστιχου. Έντρομος κοιτάζει γύρω του και βλέπει πηχτό σκοτάδι. Τον πιάνει απελπισία. Διακρίνει, όμως, μετά από λίγο ένας φως πολύ μακρυά. Αποφασίζει να πάει εκεί και να ζητήσει βοήθεια. Περπατώντας διερωτάται πώς θα τον υποδεχθεί ο ένοικος εκείνου του οικήματος. Μπορεί να τον δεχθεί μετά χαράς και να του δανείσει τον γρύλλο του. Μπορεί, όμως, και να τον διαολοστείλει που θα τον ενοχλήσει νυχτιάτικα. Σ’ όλη τη διαδρομή τα δύο ενδεχόμενα εναλλάσσονται. Θα τον διαολοστείλει ή θα τον υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες; Το άγχος τον κυριεύει. Ενώ πλησιάζει το σπίτι με το φως, το αίμα έχει ανέβει στο κεφάλι του καθώς αναλογίζεται ότι μπορεί να τον διαολοστείλει ο ένοικός του. Η καρδιά του πάει να σπάσει από την αγωνία καθώς χτυπάει νευρικά και παρατεταμένα το κουδούνι στην πόρτα. Ανοίγει ένας τύπος αγουροξυπνημένος και πριν προλάβει να ψελλίσει ο,τιδήποτε, του λέει ο οδηγός: «Άντε γαμ… και συ και ο γρύλλος σου».

2] Αφού θεωρείτε ανίκανο τον φορολογικό εισπρακτικό μηχανισμό που σεις έχετε στήσει, γιατί δεν μας χρεώνετε όλους τους φόρους, εισφορές κ.λπ. στον λογαριασμό της ΔΕΗ; Ή μήπως φοβόσαστε ότι αν κάνετε κάτι τέτοιο, δεν θα μπορείτε να την πουλήσετε;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη