22 Σεπ 2011

Βενιζέλος. Αυτό που ζούμε δεν είναι κρίση..


Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο κ. Ε. Βενιζέλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (άραγε ποια ουσία είχε μια τέτοια συνάντηση;), είπε κατά λέξη: «Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση....
της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».  Μάλλον, μας δίνει την εντύπωση ότι ο κ. Βενιζέλος φοβάται πιο πολύ τους θεσμούς, την κατάρρευση δηλαδή του καθεστώτος και την απώλεια της εξουσίας.  

Πάντως, σε ότι αφορά την κρίση, θα συμφωνήσουμε με τον κ. Βενιζέλο. Πράγματι δεν έχουμε γνωρίσει ακόμα αυτό που λέγεται κρίση. Δηλαδή, το να μην υπάρχει φαγητό να δώσεις στο παιδί σου που φωνάζει «πεινάω». Αλλά δυστυχώς, οι μέχρι σήμερα ενέργειες της κυβέρνησης και η τυφλή παράδοση της χώρας στα χέρια των τοκογλύφων εκεί θα μας οδηγήσουν σίγουρα.

Όμως, μέχρι η ανίκανη κυβέρνηση να μας οδηγήσει εκεί, εμείς θα έχουμε στο μεταξύ υποστεί κάτι χειρότερο και από τους Αργεντινούς. Εμείς, με την επίθεση στις περιουσίες μας που κάνει το ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε χάσει πλήρως και τις ατομικές μας περιουσίες και όταν φθάσουμε στην κρίση που μας περιγράφει ο κ. Βενιζέλος, θα είμαστε απλά ξεπουλημένοι σκλάβοι.

Το πειραματόζωο «Έλληνας», δυστυχώς, ακόμα δεν αντιδρά….

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη