Ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει αρκετά, όμως σιγά σιγά μειώνονται οι καταθέσεις μας στις τράπεζες και τα διαθέσιμα χρήματά μας που έχουμε στα χέρια μας, υπέρ του κράτους. Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλει τα διάφορα χαράτσια, στην πραγματικότητα αναγκάζει με την απειλή του κρατικού καταναγκασμού τον πολίτη, να....
προσφύγει στην τράπεζα για να σηκώσει τα αντίστοιχα ποσά από την κατάθεσή του και να τα καταβάλει στο κράτος.Όταν επιβάλει ένα χαράτσι στα ακίνητα, χωρίς αυτά να έχουν αποδώσει κάποιο εισόδημα, αυτόματα οδηγεί βίαια τον πολίτη στην τράπεζα για να κάνει τη σχετική ανάληψη, προκειμένου να μην του κόψει το ρεύμα και πεθάνει ο ίδιος και η οικογένειά του ή προκειμένου να μην βγάλει το σπίτι του στον πλειστηριασμό και μείνει στο δρόμο. Με τον ωμό αυτό εκβιασμό λοιπόν, η εντολοδόχος των δανειστών κυβέρνηση Παπανδρέου, επιτυγχάνει την μείωση αντίστοιχα της κατάθεσης του πολίτη. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, δημεύει στην πραγματικότητα έμμεσα ένα μέρος της τραπεζικής κατάθεσης υπέρ του κράτους.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα, καθώς και την αναδρομική εισφορά της δήθεν «αλληλεγγύης», πάνω σε παρελθόντα εισοδήματα. Όταν λοιπόν, λόγω της ύφεσης και της μείωσης των εισοδημάτων πληρώνουμε συνεχώς (και αυτό θα γίνει πιο έντονο στη συνέχεια) διάφορες έκτακτες εισφορές, τότε αυτόματα μειώνονται τα χρήματά που διαθέτουμε.
Δυστυχώς, το γαϊτανάκι αυτό της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να σταματήσει και όσο δεν αντιδρούμε, τόσο και η κυβέρνηση θα αποθρασύνεται. Δεν θα ησυχάσει, όσο κοιτάζει μέσα στις τράπεζες και βλέπει εκεί τις καταθέσεις μας. Η ειρωνεία είναι πως με αυτά τα χρήματα εξοφλούνται οι δανειστές (κυρίως τράπεζες) που έχουν αγοράσει ομόλογα. Δηλαδή με έναν έμμεσο τρόπο, οι τράπεζες αποζημιώνονται από τις ίδιες μας τις καταθέσεις.
Μόνο μια παλλαϊκή αντίδραση μπορεί να μας απαλλάξει, διαφορετικά θα φτάσουμε στη χρεοκοπία, όταν πια δεν θα έχουμε καταθέσεις και τότε θα δίνουμε τα αυτοκίνητα, τα ακίνητα και ότι άλλο έχουμε, για να πάρουμε λίγο ψωμί να ζήσουμε.
Αν μάλιστα, μας γυρίσουν και στη δραχμή, ε, τότε θα ζήσουμε κατοχικές αγοραπωλησίες.
Το λέγαμε από καιρό, ότι πρέπει να εγερθούμε από τον καναπέ, γιατί κάποια στιγμή θα κινδυνεύσουν οι ατομικές μας περιουσίες.
Ελπίζουμε τώρα αυτό, να γίνεται πλέον αισθητό.