14 Σεπ 2011

Εργαζόμενοι στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης: "Δεν περισσεύει κανείς"

Είμαστε μια αυτοχρηματοδοτούμενη ΔΕΚΟ, ένας οικονομικά αυτόνομος οργανισμός και μάλιστα κερδοφόρος. Τα έσοδά μας όπως και τα έξοδά μας είναι εξ’ ιδίων πόρων. Όχι μόνο δεν ...
επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά συνδράμουμε σε αυτόν μέσω μερισμάτων και φόρων.

Επιπρόσθετα, επισημαίνουμε ότι δεν έχουμε πλεονάζον προσωπικό καθώς οι οργανικές μας θέσεις (40) είναι διπλάσιες από το προσωπικό που υπηρετεί αυτή τη στιγμή (21). Η πλειοψηφία είμαστε υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και προσληφθήκαμε την τελευταία πενταετία με συνέπεια να μην υπάρχει προσωπικό το οποίο να θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή να έχει φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και το οποίο να μπορεί να αποχωρήσει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί υπάλληλοι και δεν έχουν αντικατασταθεί από το 2009, έχουν μεταταγεί 3 υπάλληλοι και μάλιστα μόλις πριν είκοσι ημέρες αποχώρησε η τελευταία υπάλληλος με μετάταξη. Λόγω της ιδιαιτερότητας της λειτουργίας της Λαχαναγοράς - Κρεαταγοράς (ωράριο, έμποροι, αγοραπωλησίες, συναλλασσόμενοι γενικά) και λόγω έλλειψης προσωπικού συνάπτουμε συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες που μας υποστηρίζουν.

Ως εκ τούτου, όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό αλλά ούτε το απαραίτητο προσωπικό για τη σωστή λειτουργία της εταιρίας, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να αναλαμβάνουν πολλές αρμοδιότητες πέραν του αντικειμένου τους και να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους.

Επιπροσθέτως, δεχόμαστε περικοπές σύμφωνα με τα μέτρα που αφορούν τις ΔΕΚΟ αλλά και τα τελευταία μέτρα που αφορούν το Δημόσιο (περικοπή κινήτρου απόδοσης), παρότι είμαστε χαμηλόμισθο προσωπικό. Οι μισθοί μας είναι πολύ πιο κάτω του μέσου όρου αυτών που ακούγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ( 1.100 Ευρώ).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. έκανε αίτηση εξαίρεσης από την εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 7 του άρθρου 37 του Ν. 3986 περί εργασιακής εφεδρείας και εμείς με τη σειρά μας, ως Σύλλογος Εργαζομένων, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου στην ΚΑΘ Α.Ε.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μαρία Παπαλέξη Δημήτριος Λιάπης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη