12 Σεπ 2011

Τι ακριβώς έγινε κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Εξηγεί αναλυτικά το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης;
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Ε.Δ.Θ. για συγκέντρωση την ώρα της εισόδου του πρωθυπουργού στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ...
διαδραματίστηκαν μια σειρά από γεγονότα, που νομίζουμε πως πρέπει να μνημονευτούν.

Από νωρίς το πρωί το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τελούσε υπό κατάληψη από την ελληνική Αστυνομία. Πάνω από 100 οπλισμένοι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα στο Δημαρχείο και πολύ περισσότεροι από έξω. Μείναμε άφωνοι από αυτό που συνέβει! Οι συνάδελφοι βίωναν την αστυνομική τρομοκρατία ,καθώς τους απαγορευόταν η οποιαδήποτε μετακίνηση από την αστυνομία.

Μπροστά σ΄ αυτές τις συνθήκες άμεσα ο Σ.Ε.Δ.Θ. πήρε απόφαση με τηλεφωνικές επικοινωνίες για την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων κατέβηκε κάτω στη συγκέντρωση του Σ.Ε.Δ.Θ., εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι η γραμματέας του Σ.Ε.Δ.Θ. δε μπόρεσε να επιδώσει το έγγραφο για τη στάση εργασίας, επειδή δεν την επέτρεπε η Αστυνομία να μετακινηθεί μέσα στο Δημαρχείο.

Το έγγραφο παραδόθηκε ,τελικά, δημόσια από τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Δ.Θ. στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης , ο οποίος περίμενε να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή από τη Διοίκηση να φύγουν οι εργαζόμενοι στις 12 το μεσημέρι. Προφανώς, μετά από εντολή της Αστυνομίας.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση χαρακτήρισε « εγκληματίες » τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης και τους φέρθηκε ανάλογα. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν όλοι στη κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, καθώς συνεχίστηκε η προσέλευση των εργαζομένων και από άλλες υπηρεσίες.

Όλοι οι συνάδελφοι στη συγκέντρωση ήταν υποδειγματικοί στη διαμαρτυρία τους και απέτρεψαν προβοκάτσιες από την Αστυνομία. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης η ηγεσία της ελληνικής Αστυνομίας ,ήρθε πολλές φορές σε επαφή με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. προσπαθώντας να αποτρέψει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μπροστά στη σθεναρή άρνηση των εργαζομένων η συγκέντρωση παρέμεινε στη θέση της.

Μετά από άκαρπες προσπάθειες για διάλυση της συγκέντρωσης ,επήλθε συμφωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του Σ.Ε.Δ.Θ. να παραμείνει η συγκέντρωση εκεί που βρίσκονταν.

Βέβαια, η συνέχεια επέδειξε της διαθέσεις της Αστυνομίας….Εκεί που η συγκέντρωση κυλούσε ομαλά ανακαλύψαμε ότι πάνω από 20 ασφαλίτες είχαν μπει μέσα στη συγκέντρωση .Αμέσως, καλέσαμε τον Αρχηγό της Αστυνομίας να τους απομακρύνει ,όπως και έγινε. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν έκτροπα και να δώσουν την αφορμή στα ΜΑΤ να μας χτυπήσουν με απώτερο σκοπό να τρομοκρατήσουν τον λαό της Θεσσαλονίκης και να μην κατέβει στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου.

Όμως οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με ωριμότητα και απέτρεψαν την προβοκάτσια. Στη συνέχεια, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ασφάλεια πήρε « σηκωτή » τη συνάδελφο Γιούλη, γιατί έβγαλε με το κινητό της τηλέφωνο φωτογραφίες και την υποχρέωσαν να σβήσει όλες τις φωτογραφίες που περιελάμβαναν τους ασφαλίτες.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις που είχε η Αστυνομία. Η συνάδελφος αφέθηκε ελεύθερη , μετά από παρέμβαση του Σ.Ε.Δ.Θ. και του Σωτήρη Σαργιανόπουλου ,Δημοτικού Συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης.

Όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός ,οι συγκεντρωμένοι του έστειλαν μήνυμα αγώνα μέσα από 4 βασικά συνθήματα:

1) O KΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ –ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ.

2) ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Σ’ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.

3) ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ-ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

4) ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ,Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ , ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Στη συνέχεια τελείωσε και η συγκέντρωση δίνοντας ραντεβού για τους αυριανούς αγώνες που μας περιμένουν με σκοπό τη διαφύλαξη και την επέκταση των δικαιωμάτων μας.

Αυτή η κινητοποίηση δείχνει τη δύναμη των ενωμένων εργαζόμενων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
ΠΑΛΗ!

Ο - Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ - ΠΕΤΡΟΣ ΜΥΤΗΛΙΝΟΣ