2 Σεπ 2011

Θεσσαλονίκη: Έρχεται ο "Αίαντας"

Στην υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα τεθεί εν όψει της ΔΕΘ ο «Αίαντας», η αντλία ρίψης νερού που προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ στις αρχές του 2009, με σκοπό...
 τη χρησιμοποίησή της κατά τη διάρκεια γενικευμένων επεισοδίων. Η συγκεκριμένη αντλία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κερατέα, κυρίως για τη ρίψη νερού στο οδόστρωμα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, ενώ έκανε την εμφάνισή της και στο Σύνταγμα, χωρίς όμως να δοθεί εντολή για χρήση της.

Ο «Αίαντας», τον οποίο η Ελλάδα προμηθεύτηκε από το Ισραήλ, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, ενώ διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Οπως επισημαίνει στον Αγγελιοφόρο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, το νερό μπορεί να αναμιχθεί π.χ. με χρωστική ουσία και να κατευθυνθεί εναντίον διαδηλωτών, «μαρκάροντας» ουσιαστικά αυτούς που συμμετέχουν σε επεισόδια.

Το συγκεκριμένο όχημα θα φτάσει τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους χειριστές του, οι οποίοι και θα αναλάβουν τη χρήση του σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη