2 Σεπ 2011

Συνεχίζουν να παρανομούν οι Δήμαρχοι, δεν υποβάλλουν "πόθεν έσχες" !

To θέμα αναδείξαμε στο taxalia, δεκάδες φορές
Βέροια 2-9-2011, maknews.gr. Οκτώ μήνες μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση και πάνω από ένα χρόνο (15 μήνες) από την δημοσίευση του Νόμου (3852/2010) στο ΦΕΚ (87/Α/7-6-2010), λίγοι είναι οι αιρετοί που προσκόμισαν τις ετήσιες δηλώσεις για την περιουσιακή τους..
 κατάσταση («πόθεν έσχες») στους δήμους, όπως υποχρεούνται από το νόμο, ώστε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους μέσω ανάρτησης στις ιστοσελίδες των δήμων.


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη», την υποχρέωση να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιήσουν, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, έχουν ο (η) δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η δήλωση υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε 90 ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους. Επίσης, η δήλωση αυτή υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για 3 χρόνια μετά από την απώλεια ή τη λήξη της, το αργότερο την 30ή Ιουνίου κάθε έτους (άρθρο 1 του Ν. 3213/31.12.2003).

Επομένως, για τους περισσότερους εκ των αιρετών μας, που έχουν αυτή την υποχρέωση από το νόμο, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί έως τις 31 Μαρτίου 2011.

Με αφορμή αναφορά που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, κάναμε μια μικρή έρευνα για να δούμε κατά πόσο – και από ποιους αιρετούς – έχει εφαρμοστεί ο νόμος στους δήμους του νομού μας.

διαβάστε την εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη