18 Σεπ 2011

Καταγγελία παρέμβασης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις εκλογές της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Η χώρα μπορεί να οδεύει ολοταχώς στον γκρεμό, αλλά οι Πασόκοι, αμετανόητοι ! Δεν αφήνουν εκλογές, ούτε στον σύλλογο ταβλαδόρων Τραχανοπλαγιάς, που να μην κάνουν τα -βαρετά πλέον- παλαιοκομματικά τους. Δεν βαριούνται με τίποτα! Οχτώ χιλιάδες έτη φωτός μακριά από την πραγματική κοινωνία, ζουν και αναπνέουν μόνο "για το κόμμα"...
Διαβάστε την καταγγελία:

Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη 18/9/2011
Προς:
1. Toν Πρόεδρο της Γ.Σ της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ι. Μπουτάρη Δήμαρχο Θες/νίκης
2. Τα μέλη της Γ.Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
3. Την ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης
4. Το Υπουργείο Εσωτερικών
5. Τα ΜΜΕ

Θέμα: Καταγγελία παρέμβασης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις εκλογές της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας από τη Γ.Σ., που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 19/9/11, τελούν υπό καθεστώς ωμών και διαρκών παρεμβάσεων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και υποψηφίου για το ΔΣ της ΠΕΔ με το ψηφοδέλτιο της παράταξης που έχει την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ κ.Ι.Μπουτάρη, ο οποίος από το Π.Δ. 75/11 προεδρεύει της Γ.Σ.
Προηγήθηκαν πιέσεις προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης από την παράταξη που έχει την υποστήριξη και το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ώστε να διανεμηθούν ψηφοδέλτια στους υποψήφιους συνδυασμούς πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Ύστερα από συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις απόψεις όλων των υποψήφιων συνδυασμών ο κ. Ι.Μπουτάρης μας διαβεβαίωσε ότι τελικώς τα ψηφοδέλτια θα παραδοθούν στην Εφορευτική Επιτροπή από τριμελή επιτροπή υπαλλήλων της ΤΕΔΚ Ν.Θ. τη μέρα των εκλογών. Μάλιστα δε την Παρασκευή 16/9/11 έδωσε σχετική εντολή στις υπηρεσίες της ΤΕΔΚ Ν.Θ. Στη συνέχεια όμως, χθες Σάββατο 17/9/11, ο πρόεδρος της Γ.Σ. υπέκυψε στις πιέσεις που του άσκησε το «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Αγνόησε την άποψη όλων των άλλων συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές της ΠΕΔ ΚΜ, άλλαξε άποψη τελείως αντιδεοντολογικά και παρενέβη με τρόπο αντιδημοκρατικό και παράνομο, δίνοντας προφορική εντολή στις υπηρεσίες της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, που είναι αρμόδιες για την κατάρτιση κι εκτύπωση των ψηφοδελτίων σύμφωνα με το Π.Δ. 75/11 και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, να παραδώσουν τα ψηφοδέλτια στους υποψήφιους συνδυασμούς πριν από τις εκλογές και όχι στην Εφορευτική Επιτροπή κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.
Με τον τρόπο αυτό παρέχει τη δυνατότητα στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» να ασκήσει πιέσεις, απειλές και παρεμβάσεις, παραχαράσσοντας την ελεύθερη έκφραση των μελών της Γ.Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, παραβιάζοντας τη μυστικότητα της ψηφοφορίας κι εκβιάζοντας με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος των εκλογών.
Αποκαλύπτεται η πραγματική σκοπιμότητά του ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, που δεν είναι η υπηρέτηση των αρχών μιας ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, όπως προσπαθεί να πείσει το πανελλήνιο, αλλά η πιστή εξυπηρέτηση ενός πολιτικού συστήματος κύρια υπεύθυνου για τη θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αυτοδιοίκηση.
Καταγγέλλουμε τον κ. Ι.Μπουτάρη για την παρέμβασή του αυτή και τον καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων αντί να προασπίζει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της διαδικασίας στην οποία εκ του νόμου προεδρεύει και να σταματήσει να ασκεί πιέσεις στους υπαλλήλους της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα πρέπει να παραδώσουν τα ψηφοδέλτια για την εκλογή των οργάνων διοίκησης της ΠΕΔ Κ.Μ. στην Εφορευτική Επιτροπή την ώρα της εκλογής και όχι εκ των προτέρων στις παρατάξεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, να αντισταθούν στις πιέσεις, να καταδικάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές, που υποτιμούν την κρίση και την νοημοσύνη μας, που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια μας.

Για την
Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (Α.Δ.Α.Κ)

Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Μέλος ΔΣ ΤΕΔΚ Ν. Θεσ/νικης
Μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη